Graduaat

Accounting Administration

120 studiepunten, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Wat zal je leren?

Je kiest voor een opleiding waar een groot deel van de tijd naar werkplekleren gaat. Je ontdekt de wereld van boekhouden, financiële analyse, administratieve organisatie en informatiemanagement door je er meteen helemaal in onder te dompelen. Elke financiële dienst – of het nu om een kmo of een multinational gaat – kan jouw boekhoudkundige talenten gebruiken. Je kan je diensten ook als freelancer aan diverse klanten aanbieden of een waardevolle schakel worden in een accountantsbureau.

Praktijk aan de hand van vier pijlers

We dompelen je onder in de praktijk aan de hand van vier pijlers:

  • Accounting: hier leer je de basisbeginselen van boekhouden, de principes van vennootschapsboekhouden en accounting administration in internationaal perspectief. 
  • Fiscaliteit: het fiscaal recht, btw, personen- en vennootschapsbelasting zullen voor jou geen geheimen meer hebben.
  • Administratieve organisatie en rapportering: deze opleidingsonderdelen zorgen ervoor dat je inzicht krijgt in de werking van een bedrijf en de plaats die de boekhouding daarin inneemt. Ook je digitale vaardigheden worden aangescherpt.
  • Professionele skills: deze opleidingsonderdelen laten je stilstaan bij je eigen talenten en werkpunten, prioriteiten en interesses. Je groeit uit tot een zelfbewuste professional met sterke communicatievaardigheden. 

Kortom, je krijgt alle skills en kennis mee die je toelaten een waardevolle accountingmedewerker te worden.

Welke vakken krijg je?

We dagen je vanaf de eerste module uit om bij te leren in reële werksituaties tijdens labs en werkplekleren.
De spreiding van je vakken hangt af van welk traject je kiest.

Een overzicht van alle vakken voor het dag- of afstandstraject kan je vinden op deze pagina.

In de opleidingsbrochure vind je het volledige studieprogramma voor het graduaat Accounting Administration (academiejaar 2020 - 2021).