Graduaat

Educatief Graduaat Secundair Onderwijs

90 studiepunten, Werken en studeren combineren mogelijk, Leraar-In-Opleiding (LIO)-traject mogelijk, Campus Kattenberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Praktisch: waar volg je les?

Het coronavirus is nog steeds aanwezig en dus blijft waakzaamheid geboden. De komende weken verwacht Gent zo'n 80.000 studenten, daarom breidt vanaf maandag 7 september de mondmaskerplicht uit de naar de studentenbuurt. Op de as Sint-Pietersnieuwstraat - Overpoort en de aanliggende straten zal iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moeten dragen. Tegelijk doet de stad Gent een warme oproep om ook op drukke plaatsen buiten de zone een mondmasker te dragen. Zo blijven we onszelf en anderen beschermen tegen het virus.

Het Educatief Graduaat Secundair Onderwijs volg je op de Campus Kattenberg. Deze campus ligt vlak bij het Sint-Pietersplein, het Citadelpark en de bruisende studentenbuurt Overpoort. Door zijn gunstige ligging wordt de campus omringd door veel koffiebars en broodjeszaken. Ideaal voor studenten die tussen de lesuren even willen ontspannen. Op een boogscheut van de campus kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in de Vooruit, het S.M.A.K. en het Museum voor Schone Kunsten. Op de campus zijn 49 leslokalen voorzien - waaronder een aantal vaklokalen, een aula, een up-to-date mediatheek, een studentencafetaria en een overdekte fietsenstalling.

De campus is te voet of met de fiets bereikbaar. Vanaf Sint-Pietersstation duurt de wandeling een kwartier. Met de fiets leg je het traject af op een vijftal minuten. Er ligt een grote overdekte fietsenstalling aan de campus. Met het openbaar vervoer neem je vanaf Sint-Pietersstation tram 1 richting Evergem of Wondelgem tot aan de halte ‘Veergrep’. Ga te voet via de Kannunikstraat en de H. Metdepenningenstraat richting de campus. Vanaf het station Gent Dampoort neem je bus 34, 35, 36, 70, 71, 72, 76, 77 of 78 tot de halte ‘Heuvelpoort’. Via de Charles De Kerckhovelaan wandel je vervolgens richting Kattenberg. Ook met de auto is de campus bereikbaar. Je parkeert dan het best onder het Sint-Pietersplein. Vanaf 1 januari 2020 bant Gent de meest vervuilende auto’s uit de binnenstad. Campus Kattenberg ligt in de nieuwe lage emissiezone (LEZ). Benzinewagens vanaf Euronorm 2 zijn nog toegelaten in de zone, dieselwagens moeten aan de Euronorm 5 voldoen. Meer informatie op www.lez2020gent.

Meer over campus Kattenberg

Ontdek campus Kattenberg in dit filmpje:

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden