Wat na je opleiding?

Benieuwd naar jouw toekomstmogelijkheden? Met je graduaatsdiploma op zak kan je allerlei richtingen uit.

Vind ik werk met dit diploma?

Leraar secundair onderwijs is een knelpuntberoep. Scholen zijn dus voortdurend op zoek naar gemotiveerde (praktijk)leraren. Afgestudeerden gaan meestal meteen na de opleiding aan de slag als leerkracht in het middelbaar onderwijs. Je graduaatsdiploma zet de deur naar werk wijd open.

Startklaar

Tijdens de opleiding leer je hoe je je kennis duidelijk overbrengt en de leerlingen warm maakt voor je vak. Na dit graduaat ben je met andere woorden helemaal klaar om jouw kennis en passie voor je vak meteen te delen met je leerlingen.

Naar het onderwijs

De meeste afgestudeerden kiezen voor een job als (praktijk)leraar in een secundaire school of in een centrum voor volwassenenonderwijs, tweedekansonderwijs ... Daarnaast behoort ook een administratieve of coördinerende rol in een onderwijsinstelling tot de mogelijkheden.

Liever verder studeren?

Wil je meer? Je kan na je graduaatsopleiding ook de Educatieve bachelor secundair onderwijs volgen. Je kiest dan twee onderwijsvakken en krijgt mogelijk een aantal vrijstellingen. De bacheloropleiding vergroot je onderwijsbevoegdheid en daarmee ook je kans op werk binnen één school.

Heb je de smaak van het studeren écht te pakken? Arteveldehogeschool biedt ook heel wat andere bacheloropleidingen aan die kunnen aansluiten bij je interesses. Ontdek alle bacheloropleidingen van Arteveldehogeschool.

We bieden daarnaast mogelijkheden om je kennis te verdiepen via:

Check ook www.hogeronderwijsregister.be en www.onderwijskiezer.be voor mogelijkheden in heel Vlaanderen.