Oud-studenten vertellen

"Toen ik met mijn graduaat startte, kon ik amper vermoeden dat ik zo veel mooie kansen en uitdagingen zou krijgen in mijn professionele leven. Tijdens de opleiding kreeg ik niet alleen praktische bagage mee door stages in het werkveld, ik bouwde tegelijk een stevige theoretische basis op. Ik voelde ook sterk aan dat communiceren en omgaan met mensen een heel belangrijke competentie is om te werken in een bibliotheek."

Digitale uitdaging

"Intussen ben ik aan de slag in een bibliotheek en bouw ik met mijn team aan een bib die klaar is voor een toekomst vol digitale uitdagingen. Ik leef me heel graag uit in nieuwe projecten die de dienstverlening voor diverse doelgroepen steeds verder optimaliseren. Als ‘piloot’ van dergelijke projecten kreeg onze bibliotheek al dikwijls een mooie erkenning, zoals de Boekegemtrofee en de Gouden BibWebAward van de Bibliotheekschool."

Menselijk

"Ook het menselijke aspect van de job geeft heel veel voldoening. Bibliotheekgebruikers helpen bij hun zoektocht naar informatie, een goed boek of een spannende film is voor mij een heel tof aspect van de job. Ik voel nog steeds dezelfde gedrevenheid en hetzelfde enthousiasme voor mijn werk in de bib als in het begin!"