Graduaat

Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief

120 studiepunten, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Tinelstraat

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Wat na je opleiding?

Met dit graduaatsdiploma op zak kan je allerlei richtingen uit. Je bent perfect voorbereid om te werken in openbare bibliotheken, hogeschool- en universiteitsbibliotheken, bedrijfsbibliotheken, documentatie- en informatiediensten, archieven en in de groeiende erfgoedsector. Als informatiedeskundige zet je je in voor klantgerichte dienstverlening in een digitale omgeving. Het diploma is wettelijk erkend en je kan verloond worden op niveau B (openbare besturen). Je werkt met en voor kinderen, jongeren, studenten, ouderen, mensen met een visuele beperking, patiënten in ziekenhuizen, onderzoekers, bedrijfsmanagers, vrijwilligers in erfgoedorganisaties, …

Bibliotheken en archieven zijn niet meer alleen gericht op boeken, maar gaan mee met de tijd. Daarom zijn informatiedeskundigen meer dan ooit noodzakelijk om de toevloed van informatie adequaat te beheren en te benutten. Afgestudeerden gaan meestal meteen na de opleiding aan de slag. 70% van de afgestudeerden die een job zochten, is na een jaar aan het werk.

Verder studeren

Heb je jouw diploma behaald, maar wil je je kennis nog verbreden? Volg dan de tweede afstudeerrichting van het graduaat voor een bijkomend getuigschrift. Daarnaast kan je ook nog een bachelor behalen via een verkort traject. Binnen Arteveldehogeschool vind je bacheloropleidingen die aansluiten bij jouw interesses. Vaak kan je dankzij vrijstellingen een bachelordiploma behalen via een verkort traject. We bieden daarnaast mogelijkheden om je kennis te verdiepen via bachelor-na-bacheloropleidingen, postgraduaten en bijscholingen. Kijk op www.hogeronderwijsregister.be voor mogelijkheden in heel Vlaanderen.