Wat na je opleiding?

Veel opties

Benieuwd naar jouw toekomstmogelijkheden? Met je graduaatsdiploma op zak kan je allerlei richtingen uit.

Sectoren

Na dit graduaat ben je perfect voorbereid om te werken in openbare bibliotheken, hogeschool- en universiteitsbibliotheken, bedrijfsbibliotheken, documentatie- en informatiediensten, archieven en in de groeiende erfgoedsector.

Jobs

Als informatiedeskundige zet je je in voor klantgerichte dienstverlening in een digitale omgeving. Het diploma is wettelijk erkend. Je kan verloond worden op niveau B (openbare besturen).

Doelgroepen

Je werkt met en voor kinderen, jongeren, studenten, ouderen, mensen met een visuele beperking, patiënten in ziekenhuizen, onderzoekers, bedrijfsmanagers, vrijwilligers in erfgoedorganisaties ...

Toekomst

Bibliotheken en archieven zijn niet meer alleen gericht op boeken, maar gaan mee met de tijd. Daarom zijn informatiedeskundigen meer dan ooit noodzakelijk om de toevloed van informatie adequaat te beheren en te benutten.

Verder studeren

Afgestudeerden gaan meestal meteen na de opleiding aan de slag.

Tweede afstudeerrichting

Heb je jouw diploma behaald, maar wil je je kennis verbreden? Volg de tweede afstudeerrichting van het graduaat (‘Bibliotheek’ na ‘Archief’ of ‘Archief’ na ‘Bibliotheek’) voor een bijkomend getuigschrift.

Bachelordiploma

Wil je meer? Binnen Arteveldehogeschool vind je bacheloropleidingen die aansluiten bij jouw interesses. Vaak kan je dankzij vrijstellingen een bachelordiploma behalen via een verkort traject. Ontdek alle bacheloropleidingen van Arteveldehogeschool.

We bieden daarnaast mogelijkheden om je kennis te verdiepen via:

Check ook www.hogeronderwijsregister.be en www.onderwijskiezer.be voor mogelijkheden in heel Vlaanderen.