Wat na de opleiding?

Veel opties

Benieuwd naar jouw toekomstmogelijkheden? Met je graduaatsdiploma op zak kan je allerlei richtingen uit.

Sectoren

Na dit graduaat ben je perfect voorbereid om te werken op de sociale dienst van uiteenlopende organisaties als ziekenhuizen, scholen, opvangcentra, woonzorgcentra, OCMW’s ...

Jobs

Je gaat aan het werk als hulpverlener, begeleider, doorverwijzer, bemiddelaar ... Je kan verloond worden op niveau B (openbare besturen).

Doelgroepen

Je werkt met en voor kinderen, jongeren, ouderen, mensen met een beperking, werknemers, buurtbewoners, mensen van een andere origine, kansarmen ...

Toekomst

Iedereen heeft in een of andere fase van zijn leven wel eens ondersteuning nodig. Maatschappelijk werkers zijn broodnodig om samen naar oplossingen te zoeken.

Verder studeren

Afgestudeerden gaan meestal meteen na de opleiding aan de slag.

Verbreed je kennis

Wil je de sociaal-agogische sector nog beter leren kennen? Arteveldehogeschool biedt verschillende graduaatsopleidingen aan die een interessante aanvulling kunnen vormen op je studie, zoals Sociaal-cultureel werk, Orthopedagogie of Tolk Vlaamse Gebarentaal.

Bachelordiploma

Zou je graag een bachelordiploma behalen? Aan Arteveldehogeschool vind je ook heel wat bacheloropleidingen die aansluiten bij je interesses. Na het graduaat Maatschappelijk werk kan je bijvoorbeeld de bachelor Sociaal werk afronden via een verkort vervolgtraject van minstens drie semesters.

Vrijstellingen

Via een aangepast traject (vrijstellingen) kan je een bachelordiploma behalen aan de Arteveldehogeschool in één van de volgende studiegebieden: