Getuigenissen oud-studenten

Nadat ik was afgestudeerd als Bachelor Orthopedagogie voelde ik me nog niet rijp voor de arbeidsmarkt. Daarom heb ik deze opleiding gekozen. Ik had absoluut geen voorkennis van Vlaamse Gebarentaal of van doven en hun cultuur. Ik had er dus ook geen idee van hoe intens het zou worden.

Eigen accenten leggen

Ik heb in het eerste jaar bewust gekozen om me alleen te focussen op de opleiding. Zo kon ik veel tijd investeren om me de Vlaamse Gebarentaal eigen te maken. De volgende twee jaar werkte ik deeltijds als assistente van een doofblinde persoon, wat mijn leerproces uiteraard ten goede kwam. Je kan namelijk heel wat eigen accenten leggen in de opleiding.

Elke dag met passie

Momenteel tolk ik voltijds, terwijl ik nog een thesis schrijf voor de opleiding Communication and Deafblindness, een masterjaar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik zou eigenlijk wat minder moeten tolken, maar ik doe het te graag! Ik volgde destijds mijn buikgevoel en vond een beroep waar ik nog elke dag passie voor voel. Wat ik zo prachtig vind, is dat ik nu in twee werelden thuishoor. De dovenwereld heeft me in haar armen gesloten en nu voel ik me goed in zowel de ‘horende’ als de ‘dove’ wereld.