Tolk Vlaamse Gebarentaal
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje
Praktische info
Het coronavirus is nog steeds aanwezig en dus blijft waakzaamheid geboden. Je vindt hier alle informatie over onze maatregelen in code rood. |
Wat is een studiepunt?
Het aantal studiepunten weerspiegelt de studielast voor de student. Eén studiepunt staat gelijk aan ongeveer 25 à 30 uur ‘werk’: werkplekleren, lessen bijwonen, taken maken, studeren ... De volledige graduaatsopleiding bestaat uit 120 studiepunten, gespreid over vier jaar.
Zal je de opleiding aankunnen?
Dat hangt niet alleen af van wat je kent en kunt, maar ook van je motivatie, je inzet en je studiemethode. Met specifieke vragen over de opleiding kan je terecht bij de coördinator of de trajectbegeleider. Heb je tijdens de opleiding zorgvragen, dan staan onze coaches voor je klaar.
Hoe ziet het academiejaar eruit?
Het academiejaar begint op 20 september 2021. Er zijn twee semesters (september ‒ januari en februari ‒ juni) en drie examenperiodes (januari, juni en augustus ‒ september). Tussen de twee semesters zit een week vakantie (7 tot 11 februari 2022).
De lessen gaan door op maandag en zaterdag (om de 2 weken). Bij veel inschrijvingen wordt de groep voor de module VGT 1 gesplitst in een maandaggroep en een donderdaggroep. Voor de overige modules van het eerste jaar gebeurt dit niet.
Heb ik recht op Vlaams opleidingsverlof?
Deze opleiding is erkend voor Vlaams opleidingsverlof. Je kan maximaal 125 uren verlof opnemen als je deze opleiding volgt. Meer info vind je op de website van het Vlaams opleidingsverlof.
Starten in februari?
Helaas. Je kan niet starten met deze opleiding in februari. Deze opleiding wordt maar één keer per jaar georganiseerd.
Waar gaan de lessen door?
Bijna al onze lessen gaan door in Campus Tinelstraat. Een stijlvolle campus omgeven door groen en ligt op slechts 10 minuten fietsen van Gent-Dampoort.