Graduaat

Marketing- en Communicatiesupport

120 studiepunten, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Verkort traject en vrijstellingen

De opleiding Marketing- en Communicatiesupport duurt twee of drie jaar, afhankelijk van het traject dat je kiest. Het tweejarig traject is een voltijds dagtraject en is vooral bedoeld voor studenten die overdag aanwezig kunnen zijn in de lessen. Voor deze opleiding kan je enkel terecht in de leslocatie in Gent. Neem je alle modules op, dan heb je in het dagtraject gemiddeld vijf halve dagen per week les. Daarnaast doe je ongeveer tien dagen per module aan werkplekleren. In het tweede jaar heb je minder theorie en meer werkplekleren. Je besteedt ook steeds tijd aan opdrachten, oefeningen en verslagen. Alles samen investeer je wekelijks ongeveer 35 uur in je opleiding.

Het driejarig traject is een begeleid afstandstraject waarbij blended learning centraal staat. Dat betekent dat je contactmomenten combineert met online lespakketten, oefeningen en begeleide zelfstudie. Dit traject is vooral bedoeld voor mensen die een job of gezin willen combineren met een opleiding. De lessen van dit traject kan je volgen in Gent. Je hebt gemiddeld vier contactmomenten per module op de campus. We bundelen het werkplekleren in een module. In het tweede jaar ga je vaker werkplekleren en neemt het aantal lessen af. Je werkt ook aan zelfstudie, opdrachten, oefeningen, verslagen en besteedt zo 23 uur tijd per week aan je opleiding. De contactmomenten ’s avonds zijn bedoeld om je te ondersteunen bij je zelfstudie. Je krijgt extra toelichting, je kan vragen stellen en je leert bij van de vragen van je medecursisten. Welke keuze je ook maakt, beide trajecten zijn gelijkwaardig en dezelfde inhouden en leerresultaten worden nagestreefd. Ook de flexibiliteit is bij beide trajecten gegarandeerd.

Heb je al een diploma hoger onderwijs of verworven credits uit een verwant studiegebied? Dan heb je mogelijk recht op vrijstellingen. We bekijken dit samen tijdens een intakegesprek.