Traject op maat

Kies zelf de duur van je traject

De opleiding Marketing- en Communicatiesupport duurt 2 of 3 jaar, afhankelijk van het traject dat je kiest. 

  • Het tweejarig traject is een voltijds dagtraject en is vooral bedoeld voor studenten die overdag aanwezig kunnen zijn in de lessen. Voor deze opleiding kan je enkel terecht in de leslocatie in Gent. Neem je alle modules op, dan heb je in het dagtraject gemiddeld 5 halve dagen per week les. Daarnaast doe je ongeveer 10 dagen per module aan werkplekleren. In het tweede jaar heb je minder theorie en meer werkplekleren. Je besteedt ook steeds tijd aan opdrachten, oefeningen, verslagen, ... Alles samen investeer je wekelijks ongeveer 35 uur in je opleiding.
  • Het driejarig traject is een begeleid afstandstraject waarbij blended learning centraal staat. Dat betekent dat je contactmomenten combineert met online lespakketten, oefeningen en begeleide zelfstudie. Dit traject is vooral bedoeld voor mensen die een job of gezin willen combineren met een opleiding. De lessen van dit traject worden in Gent. Je hebt gemiddeld 4 contactmomenten per module op de campus. We bundelen het werkplekleren in een module. In het tweede jaar ga je vaker werkplekleren en neemt het aantal lessen af. Je werkt ook aan zelfstudie, opdrachten, oefeningen, verslagen en besteedt zo 23 uur tijd per week aan je opleiding. De contactmomenten ‘s avonds zijn bedoeld om je te ondersteunen bij je zelfstudie. Je krijgt extra toelichting, je kan vragen stellen en je leert bij van de vragen van je medecursisten.

Welke keuze je ook maakt: uiteindelijk zijn beide trajecten gelijkwaardig (120 studiepunten) en worden dezelfde inhouden en leerresultaten nagestreefd. Ook de flexibiliteit (welke module je wanneer volgt en hoe je de vakken verspreidt) is bij beide trajecten gegarandeerd.

Start in februari en volg een traject op maat

Wil je je heroriënteren of een nieuwe opleiding starten in februari? Bij de opleiding Marketing kan dat! Je kan starten in februari voor een traject van 2,5 jaar (5 semesters). Dat kan zowel in een voltijds dagtraject, als in een begeleid afstandstraject.
Zin om er al in te vliegen? Ja, dat snappen we. 

Kom naar onze infosessie op donderdag 30 januari 2020, om 18.00u (sessie om 18.00u en 19.00u) op Campus Kantienberg.

Tijdens deze sessie maak je kennis met onze opleiding en de februaritrajecten. Er is uiteraard ook ruimte voor vragen én je kan meteen een afspraak maken met één van onze trajectbeheerders.

Heb je nog vragen? Contacteer ons op graduaatmarketing@arteveldehs.be.

Je begeleiding

Je wordt intensief begeleid tijdens je studie, op veel verschillende vlakken. Alle informatie vind je hier.

Wil je studeren met werk of gezin combineren? Dat kan! Kies voor een traject op maat. Vaak kan je ook je werkplaats als stageplaats gebruiken.

Academiejaar

Het academiejaar start midden september 2020. Er zijn 4 modules van telkens 9 weken.

Schrijf je je in voor februari, dan start je op 10 februari 2020. 

Toelatingsvoorwaarden

Zijn er toelatingsvoorwaarden? Ja, die vind je hier.