Graduaat

Programmeren

120 studiepunten, VDAB-traject mogelijk, Campus Mariakerke

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Waarom dit graduaat?

Een graduaatsopleiding?

Een graduaatsopleiding is een jobgerichte opleiding, sterk gericht op het aanleren en toepassen van competenties in reële werksituaties. Ideaal voor wie een sterke en snelle start wil maken op de arbeidsmarkt. Arteveldehogeschool biedt 10 graduaten aan. Ontdek hier alles over graduaten.

Als je volmondig "ja" kan zeggen op onderstaande vragen is de graduaatopleiding Programmeren zeker iets voor jou!

Weet je welke job je wil?  

Deze graduaatsopleiding leidt je op tot JavaScript developer, front-end webdeveloper, CMS themer, webdesigner ... Het is maar een greep uit de jobs waarvoor jij voortaan in aanmerking komt.

Erkend knelpuntberoep

Het tekort aan programmeurs in Vlaanderen is zo groot dat de VDAB ons Graduaat Programmeren actief promoot onder werkzoekenden. Kandidaten die aan alle voorwaarden voldoen, krijgen hun inschrijvingsgeld terugbetaald en ontvangen een forfaitaire tussenkomst voor leerkosten zoals de aankoop van een laptop. Verder is er nog een vergoeding voor hun verplaatsingen, en worden eventuele kosten voor kinderopvang terugbetaald.

Leer je graag al doende?

De focus in de opleiding ligt op de praktijk. Van bij de start leer je theorie omzetten in praktijk aan de hand van concrete opdrachten. Zo werk je in het vak @Work real life cases van digital agencies uit onder begeleiding van de docenten. Je gaat op kijkstage en doet mee aan hackathons. In het tweede jaar draai je mee in een echt bedrijf en word je gecoacht door de docenten. 

Wil je ervaring op je cv kunnen zetten?

Werkplekleren en bootcamps maken een groot en belangrijk deel uit van een graduaat. Hierbij ga je concrete opdrachten en vragen van bedrijven aanpakken en tot een goed einde brengen. Zo doe je werkervaring op tijdens je opleiding en kan je hiermee uitpakken tijdens een sollicitatiegesprek of in je portfolio.

Wil je goed begeleid worden?

Je krijgt les in relatief kleine groepen. Verschillende coaches staan steeds paraat om je vragen te beantwoorden.  Trajectcoaches volgen je nauwgezet op en sturen bij waar nodig. Je kan gebruik maken van de leerbegeleiding die wordt aangeboden voor onderwerpen zoals faalangst, uitstelgedrag, planning, timemanagement, ...

Zou je op termijn graag een bachelordiploma behalen?

Dat kan na je graduaatsopleiding via een verkort traject (minstens 90 studiepunten of 1,5 jaar).

 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden