Graduaat

Programmeren

120 studiepunten, VDAB-traject mogelijk, Campus Mariakerke

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Wat zal je leren?

In het Graduaat Programmeren leer je programmeren en staat front-end web development centraal. Deze gevarieerde dagopleiding duurt twee jaar, bestaat uit 120 studiepunten en bevat 1200 uur praktijk.

SCHIJF 1: Programmeren

Semester 1

STUDIEPUNTEN

Web programming 1: basic front-end

6

Applied information technology 1

6

Web design

6

UI/UX prototyping 1

6

@Work 1: front-end development

6

Semester 2

STUDIEPUNTEN

Web programming 2: intermediate front-end

6

Web programming 3: advanced front-end

6

Business & communication for IT

6

UI/UX prototyping 2

6

@Work 2: web app development

6

SCHIJF 2: Programmeren

Semester 1

STUDIEPUNTEN

Web programming 4: full-stack app

6

Web programming 5: mobile app

6

Applied information technology 2

6

Content management systems

6

@Work 3: web app development

6

Semester 2

STUDIEPUNTEN

Exploration of IT

3

Entrepreneurship for IT

3

@Work 4: internship @ digital agency

15

@Work 5: applied research @ digital agency

9

Theoretische programmalijnen

Computer Programming

Bereid je maar voor om een expert te worden in front-end web development. Je wordt expert in JavaScript en leert werken met React, Node.js, TypeScript, PHP en SQL. Om je optimaal klaar te stomen voor een job als programmeur, krijg je diverse gastcolleges van experten uit het werkveld en werk je aan authentieke cases. 

Applied Information Technology

Je verdiept je in de geschiedenis en de werking van het internet en ontdekt de logica achter programmeren. Daarnaast duik je in de informatie rond hardware, software en netwerken. Later staan onder meer databases, security en blockchain op het programma.

UI/UX Prototyping

In de vakken van deze programmalijn verdiep je je in de codeertalen HTML en CSS. Je leert werken met grafische software en gaat design thinking toepassen. Ook ga je aan de slag met CMS-systemen zoals WordPress.

Business & Communication

Je ontdekt hoe bedrijven georganiseerd zijn, je leert handleidingen schrijven en je krijgt een dieper inzicht in marketing en bedrijfscommunicatie. Je leert pitchen voor klanten en samenwerken in team. In het laatste semester geven we je bovendien alle kennis mee die je nodig hebt om als zelfstandige IT’er aan de slag te gaan.

WORKPLACE LEARNING @WORK

Om je toekomstige job echt te leren kennen, moet je het werkveld intrekken. Dat doe je in de programmalijn @Work. In het eerste jaar bezoek je een aantal digital agencies en voer je opdrachten voor hen uit. Je presenteert het resultaat vervolgens voor een interne en externe jury. In je tweede jaar ga je 10 weken lang werkplekleren in een digitaal bedrijf. Zo doe je praktische kennis op en ervaar je hoe het voelt om echt in team te werken. Tijdens een individueel afsluitend project dat je op de werkvloer uitvoert, verdiep je je bovendien in een onderwerp naar keuze.

@Work

Evaluatie

Je docenten en begeleiders evalueren je op verschillende manieren doorheen de opleiding:

  • Voor praktijkgerichte opleidingsonderdelen als Web Design en Business & Communication for IT maken je docenten gebruik van permanente evaluatie.
  • In bepaalde gevallen dien je ook een portfolio met je werk aan te leggen.   
  • Evaluatie doorheen het jaar gaat soms gepaard met een mondeling of schriftelijk examen (op papier of achter je computer). De hoeveelheid leerstof blijft goed behapbaar dankzij de opdrachten doorheen het jaar. 

 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden