Graduaat

Verpleegkunde

3 jaar, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Traject met bijkomende ondersteuning mogelijk (zorgportaal)
In het praktijkgerichte Graduaat Verpleegkunde pas je alle theorie die je leert meteen toe in de lessen en de vele stages. Aangezien verpleegkunde een knelpuntberoep is, ben je alleszins verzekerd van werk. Deze opleiding is gratis, je betaalt enkel je cursussen en studiemateriaal.

Ontdek je opleidingsprogramma

Hier vind je het volledige studieprogramma voor het Graduaat Verpleegkunde terug met info over elk vak van deze opleiding.

Wat na je opleiding?

Als afgestudeerde van het Graduaat Verpleegkunde vind je snel werk. Je kan in verschillende sectoren van de gezondheids- en welzijnszorg aan de slag.

Online inschrijven en studiegeld

Inschrijven voor het graduaat Verpleegkunde gebeurt via de partnerscholen IVV Sint-Vincentius en ZoWe verpleegkunde. Voor deze opleiding betaal je geen inschrijvingsgeld.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Je verdiept je in de theoretische kant van de gezondheids- en welzijnszorg, oefent communicatievaardigheden en bouwt kennis op over anatomie, fysiologie en pathologie.

Oud-studenten vertellen

"Toen mijn papa ziek werd en thuisverpleging nodig had, wist ik: dat wil ik ook doen. Na zijn overlijden besloot ik mijn leven helemaal om te gooien en ging ik opnieuw studeren"

Waarom dit graduaat?

Een graduaatsopleiding is een jobgerichte opleiding, sterk gericht op het aanleren en toepassen van competenties in reële werksituaties.

Praktische info

Om met een graduaatsopleiding te kunnen starten, moet je beschikken over een van deze studiebewijzen of moet je slagen in een toelatingsproef.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Traject op maat

De opleiding is erg flexibel opgebouwd: er zijn veel mogelijkheden om een traject uit te stippelen dat goed bij je past.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan de opleiding niet alleen onderbreken na elke module of spreiden over een langere periode, je hebt ook de keuze uit verschillende leerwegen.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

Academiejaar 2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Als kind al zei ik: ‘Later werk ik in de zorg!’ Ik heb veel andere jobs gedaan, maar uiteindelijk besloot ik mijn leven om te gooien en opnieuw te gaan studeren. Met succes! In het derde jaar werd ik zelfs ‘Graduate of the Year’. De opleiding was niet altijd gemakkelijk, maar ik ben trots op mijn traject, trots dat ik een ZoWe-student was en trots op het feit dat ik nu een goede verpleegkundige ben.
Davina Depoorter
Oud-student ZoWe Verpleegkunde en verpleegkundige bij Wit-Gele Kruis

Vragen over deze graduaatsopleiding?

Opleiding in West-Vlaanderen
Ann Tousseyn

ZoWe Brugge-Oostende
Contacteer via e-mail
 

Opleiding in Oost-Vlaanderen
Debbie Mouton

IVV Gent-Eeklo-Oudenaarde-Zottegem
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden