Graduaat

Verpleegkunde

3 jaar, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, VDAB-traject mogelijk (Zorgportaal)
In het praktijkgerichte Graduaat Verpleegkunde verdiep je je in de theoretische kant van de gezondheidszorg, bouw je kennis op rond anatomie, fysiologie en pathologie en mag je meteen toepassen wat je geleerd hebt doorheen de vele stages. Aangezien verpleegkunde een knelpuntberoep is, ben je alleszins verzekerd van werk. Deze opleiding is gratis, je betaalt enkel je cursussen en studiemateriaal.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Ontdek je opleidingsprogramma

Hier vind je het volledige studieprogramma voor het Graduaat Verpleegkunde terug (academiejaar 2019 - 2020) met info over elk vak van deze opleiding.

Wat na je opleiding?

Als afgestudeerde van het Graduaat Verpleegkunde vind je snel werk. Je kan in verschillende sectoren van de gezondheids- en welzijnszorg aan de slag.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Je verdiept je in de theoretische kant van de gezondheids- en welzijnszorg, oefent communicatievaardigheden en bouwt kennis op over anatomie, fysiologie en pathologie.

Oud-studenten vertellen

"Toen mijn papa ziek werd en thuisverpleging nodig had, wist ik: dat wil ik ook doen. Na zijn overlijden besloot ik mijn leven helemaal om te gooien en ging ik opnieuw studeren"

Waarom dit graduaat?

Een graduaatsopleiding is een jobgerichte opleiding, sterk gericht op het aanleren en toepassen van competenties in reële werksituaties.

Praktische info

Om met een graduaatsopleiding te kunnen starten, moet je beschikken over een van deze studiebewijzen of moet je slagen in een toelatingsproef.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Traject op maat

De opleiding is erg flexibel opgebouwd: er zijn veel mogelijkheden om een traject uit te stippelen dat goed bij je past.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan de opleiding niet alleen onderbreken na elke module of spreiden over een langere periode, je hebt ook de keuze uit verschillende leerwegen.

Brochures

Academiejaar 2020-2021

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Het vertrouwen en de dankbaarheid die je als verpleegkundige van je patiënten krijgt, is niet te beschrijven.
Ingeborg
Student Graduaat verpleegkunde

Vragen over deze graduaatsopleiding?

Opleiding in West-Vlaanderen
Ann Tousseyn

ZoWe Brugge-Oostende
Contacteer via e-mail
 

Opleiding in Oost-Vlaanderen
Debbie Mouton

IVV Gent-Eeklo-Oudenaarde-Zottegem
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden