Hoe ziet je opleiding eruit?

In een graduaat leer je al doende. De graduaatsopleiding Verpleegkunde bestaat dus uit een gevarieerd programma, waar theorie en praktijk in elkaar overlopen. 

Theorie 

Je verdiept je in de theoretische kant van de gezondheids- en welzijnszorg, oefent communicatievaardigheden en bouwt kennis op over anatomie, fysiologie, pathologie ... Alles wat je leert, pas je meteen toe tijdens je begeleide stages. 

Praktijk

Stages zijn een heel belangrijk onderdeel van de opleiding. Ze nemen minimaal de helft van je studietijd in en spelen een grote rol in je evaluatie. Uiteraard word je tijdens je stages goed begeleid. Je loopt in elke module stage. Afhankelijk van je gekozen traject, wordt de stage anders ingepland. Je verdiept je steeds in één specifieke sector. Daardoor ben je meer gericht om in dat domein te werken, maar je blijft zeker breed inzetbaar als verpleegkundige in alle settings van de gezondheidszorg. Werk je al in de zorg? Dan kan je, afhankelijk van de gekozen leerweg, (een deel van) je stages op je eigen werkvloer doen. 

Wil je graag weten welke studievakken je gaat krijgen en hoe de semesters zijn opgebouwd? Ontdek snel het volledige opleidingsprogramma.