Praktische info

Toelatingsvoorwaarden

Om met een graduaatsopleiding te kunnen starten, moet je beschikken over een van deze studiebewijzen:

  • een studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs, dat minstens 3 jaar behaald is
  • een diploma secundair onderwijs
  • een hiermee gelijkgesteld getuigschrift

Wie niet over een van bovenstaande studiebewijzen beschikt, moet slagen in een toelatingsproef. 
​Heb je geen diploma secundair onderwijs, dan kan je je graduaatsopleiding combineren met aanvullende algemene vorming. Zo behaal je alsnog je diploma secundair onderwijs. Meer info vind je op de website van Onderwijs Vlaanderen. 

Hoeveel kost de opleiding?

Voor de graduaatsopleiding Verpleegkunde betaal je geen inschrijvingsgeld. Je dient alleen cursussen en andere benodigdheden aan te kopen. Ben je werknemer, dan kan je meestal een deel van de kosten vergoeden met opleidingscheques. Ben je werkzoekend, dan heb je in bepaalde gevallen recht op steun van de VDAB.

Hoe schrijf ik me in?

Je kan je inschrijven op alle campussen van onze partnerscholen. Twijfel je nog? Kom dan langs op een van de infodagen om kennis te maken met de opleiding of volg een les mee tijdens de openlesdagen. Meer info vind je op de website van IVV Sint-Vincentius en de website van ZoWe verpleegkunde.

Welke vervolgopleidingen zijn mogelijk?

Via een vervolgtraject van 150 studiepunten kan je een bachelordiploma Verpleegkunde behalen aan Arteveldehogeschool. In principe hebben gegradueerden en bachelors in de verpleegkunde dezelfde handelingsbekwaamheid. In de praktijk nemen bachelors doorgaans een coachende rol op in het zorgteam en groeien ze vaker door naar specialisaties en leidinggevende functies.

Je kan het graduaat Verpleegkunde volgen op verschillende campussen. We bieden verschillende infomomenten aan om toekomstige studenten zo goed mogelijk te informeren over de opleiding en het daaropvolgende beroep.

Wanneer zijn de infodagen en openlesdagen?

Infodagen IVV Snt-Vincentius

Infodagen ZoWe verpleegkunde

Openlesdagen ZoWe verpleegkunde