Waarom dit graduaat?

Een graduaatsopleiding?

Een graduaatsopleiding is een jobgerichte opleiding, sterk gericht op het aanleren en toepassen van competenties in reële werksituaties. Ideaal voor wie een sterke en snelle start wil maken op de arbeidsmarkt. Arteveldehogeschool biedt 10 graduaten aan. Ontdek hier alles over graduaten.

Als je volmondig "ja" kan zeggen op onderstaande vragen is een graduaatopleiding zeker iets voor jou!

Weet je welke job je wil?  

Een graduaatsopleiding bereidt je voor op een specifiek beroepsprofiel. 

Wil je leren in je eigen tempo?

Het standaardtraject duurt twee jaar, maar je kiest zelf hoeveel vakken je opneemt per semester, waardoor je de opleiding kan combineren met een job en/of een gezin.  

Leer je graag al doende?

Je steekt je handen uit de mouwen tijdens bootcamps en werkplekleren. De opdrachten die je krijgt zijn relevant en neem je op samen met toonaangevende bedrijven actief in de sector.

Wil je ervaring op je cv kunnen zetten?

Werkplekleren en bootcamps maken een groot en belangrijk deel uit van een graduaat. Hierbij ga je concrete opdrachten en vragen van bedrijven aanpakken en tot een goed einde brengen. Zo doe je werkervaring op tijdens je opleiding en kan je hiermee uitpakken tijdens een sollicitatiegesprek of in je portfolio.

Wil je goed begeleid worden?

Je krijgt les in relatief kleine groepen. Verschillende coaches staan steeds paraat om je vragen te beantwoorden.  

Zou je op termijn graag een bachelordiploma behalen?

Dat kan na je graduaatsopleiding via een verkort traject (minstens 90 studiepunten of 1,5 jaar).

Bereikbaarheid en parking

De campus is zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikt over een uitgebreide en gratis parking voor de studenten.