Postgraduaat

Acute Psychiatrische Zorg

Voel je dat jij (of je team) geen passend antwoord vinden op uitdagingen vanuit zorgvragers die een crisis doormaken? In dit postgraduaat ontdek je hoe je vanuit een holistische invalshoek op een (meer) humane manier kan omgaan met complexe problematieken, zoals agressie en zelfdestructief gedrag, gedwongen opnames en zorg, vrijheidsbeperking, intoxicatie...

Inhoud

Wie ben je?

Sta jij in voor de dagelijkse, continue begeleiding van zorgvragers met acute zorgnoden vanuit een psychische of psychosociale kwetsbaarheid?

Wat wil je leren?

In dit postgraduaat leer je kritisch kijken naar je eigen begeleidingsstijl, identiteit, veerkracht en de aanpak van je team.

Zijn er voorwaarden?

Je werkt al als gezondheidszorgwerker aan de begeleiding van zorgvragers met een psychische of psychosociale kwetsbaarheid.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het postgraduaat telt 20 studiepunten, verdeeld over vier modules met relevante thema's.

Waar en wanneer krijg je les?

De eerste module start in het najaar van 2021. Je hebt telkens les op donderdagnamiddag op campus Kantienberg.

Hoeveel kost je opleiding?

De kostprijs voor dit nieuwe postgraduaat is bij publicatie nog niet gekend.

VRAGEN OVER DEZE OPLEIDING?

Contacteer via e-mail

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden