Diabeteseducator praktisch

De volgende opleiding start in september 2019.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding is gespreid over één academiejaar.

Wat is de kostprijs?

Je betaalt 1300 euro inschrijvingsgeld in academiejaar 2019-2020.

Wanneer heb ik les?

Je hebt telkens les op donderdag van 9 tot 17 uur op campus Kantienberg. Daarbij komt ook nog een verplichte studiedag. In totaal volg je 20 dagen les.

Hoeveel studiepunten is de opleiding?

De opleiding bedraagt 25 studiepunten.

Heb ik stage?

Je loopt verplicht minstens 56 uren stage. Je organiseert zelf je stage tijdens de lesvrije periodes. Daarnaast volg je ook nog 16 uur verplichte vorming. Meer informatie vind je hier.

Werken we in grote groepen?

Het maximum aantal deelnemers is vastgelegd op 30 personen. 

Inschrijvingsprocedure

Stap 1: online registratie
Via deze link kan je online registreren voor het postgraduaat. Zodra het maximaal aantal cursisten bereikt is, kom je op de wachtlijst.

Stap 2: toe te sturen documenten
Op het einde van de online registratie moet je onderstaande documenten als bijlagen opladen:

  • een kopie van je laatst behaalde diploma
  • een kopie van je identiteitskaart
  • een recente kleurenpasfoto

Je kan deze documenten ook versturen naar Marleen Huys, Arteveldehogeschool, campus Kantienberg, Voetweg 66, 9000 Gent of via marleen.huys@arteveldehs.be.

Stap 3: betaling
Van zodra jouw registratie volledig is en we alle documenten (zie stap 2) ontvangen hebben, kunnen we jouw aanmelding omzetten naar een inschrijving. Via mail ontvang je dan een betalingsuitnodiging en via de post de logingegevens en een studentenkaart.
De login heb je nodig om via het digitaal secretariaat de betaling online te kunnen uitvoeren. Daar kan je de keuze maken tussen zelf betalen of via factuur, indien de werkgever de betaling zal doen of indien je gebruik zal maken van de KMO-portefeuille.

 

Vlaams opleidingsverlof, KMO-portefeuille, opleidingscheques, Vlaams opleidingskrediet

Dit Postgraduaat geefr recht op Vlaams Opleidingsverlof (mits toestemming van je werkgever).
Info en voorwaarden: https://www.vlaanderen.be/vlaams-opleidingsverlof-vov

Als ondernemer kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille om je opleiding te betalen. Het erkenningsnummer van de Arteveldehogeschool is DVO 101978. Info en voorwaarden https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Alleen cursisten in een loopbaanbegeleidingstraject bij de VDAB kunnen een deel van de opleiding met opleidingscheques betalen.

Dit postgraduaat is te volgen via het Vlaams opleidingskrediet. Info en voorwaarden https://www.vlaanderen.be/vlaamse-opleidingsincentives#vlaams-opleidingskrediet

 

 

Uitschrijven

Wanneer de cursist zich uitschrijft voor de start van de postgraduaatopleiding, wordt 10% van het inschrijvingsgeld als administratieve kost gefactureerd. Eenmaal de opleiding van start gegaan is wordt er geen terugbetaling gedaan, ongeacht of bepaalde opleidingsonderdelen in het eerste of het tweede semester worden aangeboden.