Postgraduaat

Digital Content and Journalism

Heb je zin om een social video in elkaar te boksen, een podcast of vlogkanaal te starten, en social proof visuals te publiceren? Dan ga je 6 spannende maanden tegemoet. Je bouwt een digitale mind- en skillset op, wordt vertrouwd met de nieuwste digitale media, en vergroot je arbeidskansen als digital content creator.

Wat leer je?

Experten uit de media-en reclamesector leren je de kneepjes van het vak in hoor- en vooral praktijkcolleges. Je leert content creëren voor digitale kanalen en welke verhalen best werken op o.a. Facebook, Instagram en YouTube. Je gaat praktisch aan de slag met tekst, foto, graphics, (360) video/ VR, AR, audio, data, influencers en community management. 

 

Klik voor een gedetailleerd programma

Hoeveel tijd vraagt het?

De eerste 11 weken volg je op maandag en dinsdag les van 10u-17u. Dan duik je 6 tot 10 weken in een stage bij o.a. Chase (Creative), Sony Music, VRT, VTM, Het Peloton, Hotel Hungaria, June, Telenet Play Sports en meer dan 100 andere organisaties.

De volgende editie start ma 28 september 2020. Je bent vooraf welkom op een infomoment: za 25 april van 10u-17u of woe 2 september van 15u-20u op campus Kantienberg.

 

Reserveer je plaats nu al

 

Iets voor jou?

  • Je maakt elke dag instastories en graaft voortdurend naar verhalen? 
  • Je wilt de termen 'caption', 'spanningsboog' en 'everlasting content' beter begrijpen? 
  • Je droomjob verlangt dat je digitale creatieskills kan inzetten? 

Met deze opleiding professionaliseer je jezelf snel. 

 

Onze alumni aan de slag

Partner

 

Chase Academy bouwt mee het programma van de opleiding. Aangezien de digitale wereld zo snel verandert blijven we zo up-to-date.

Hoe maak je content op maat?

Deze opleiding is een speeltuin voor iedereen die zich 100% wil gooien. Je ontwikkelt er, zowel in de les als tijdens de stage, mét ondersteuning van professionals, je digitale content creatietalenten.
Hendrik Wittock - Marketing VICE(LAND)
Digital Content & Journalism is een ideale voorbereiding om als digital content creator aan de slag te gaan. Ik heb dit nieuw creatief bloed graag in de rangen. Ze hebben een verfrissende kijk op online storytellingtechnieken.
Ilse Devroe - Videostrateeg Stad Gent