Hallo Joyce? Newscity hier!

digital storytelling joyce postgraduaat

 

Dolly Parton's working nine to five speelde voortdurend in het hoofd van Joyce. Exact 7 maanden heeft ze het uitgehouden bij de bank. Haar hart klopte niet voor digitaal bankieren of pensioensparen. Na een master in de politieke wetenschappen, zette ze dus alles in op dit postgraduaat. Wat ze tijdens 6 maanden bijleerde, vertelde ze met trots op haar socials

 

 

Dàt leverde haar een telefoontje op van Newscity, én een job! Vandaag vind je Joyce in Kobbegem waar ze de regiojournalisten ondersteunt in digital content maken. 

Haar stage bij VRT NWS startte in mei, en die themamaand greep Joyce aan om met 'Een maand Mei Plasticvrij: hoe liep dat?' haar storytelling en videoskills te etaleren.

(photo credits Joyce Van de Winkel) 

 

Meteen part of the team

 

Aan het einde van Celiens stage bij Xite.be, kwam de social media manager functie plots vrij. Celien pakte de kans met beide handen aan. Sindsdien voedt ze de Facebook, Instagram en YouTube van XITE én Fox TV met content.

 

Instagram Xite Chase Creative social storytelling

 

Geen enkele dag is hetzelfde, maar nét dat vindt Celien ideaal. "Het enige waar ik zeker van ben, is dat ik elke dag om 10u.00 op ons bureau verwacht wordt." Brainstormsessies, skypemeetings met de hele wereld en community management: doet ze met de glimlach! 

 

chase creative storytelling agency xite fox social media manager

(photo credits Mattiece David) 

 

Social media inkt

digital storytelling cornelius postgraduaat

 

Cornelius was geen onbeschreven blaadje: hij volgde eerst de bachelor journalistiek en tastte als freelancer zijn digitale creativiteit voor Gazet van Antwerpen af.

Sinds het postgraduaat leefde hij als een echte nomad: na een stage bij Wunderman (toen These Days) en Teamleader, stak hij de grens over. Na online redactie bij Vice Benelux in Amsterdam ging het snel: hij managede social media bij Chase Creative, pikte een digital content creator plekje in bij The Fat Lady, en staakt voorlopig met veel plezier zijn tocht bij Vice in België als online journalist.

Onbeschreven is hij dus helemaal niet meer. Meer zelfs: er hangt nu eeuwig inkt op zijn lichaam

 

vice internship cornelius noll digital content and journalism

 

PS: het is een slangentattoo.

(photo credits Vice)

 

A vlog a day 

digital storytelling jana postgraduaat

 

Jana rondde eerst de bacheloropleiding Communicatiemanagement af. Tijdens het postgraduaat maakte ze o.a. vlogs bij DENK!, creatief marketing bureau in Oostende, om andere stagiaires aan te trekken. De rest van haar takenpakket vertaalde ze zelf in een DENK! branded visual

 

digital storytelling jana postgraduaat stage

(photo credits Jana Buffel)

 

Benieuwd naar a day in the intership life of a digital content creator?

 

VLOG DENK! | Stage Jana

 

Nog voor Jana haar punten en certificaat kreeg, tekende ze al voor een job als social storyteller bij Comma Merkenmarketeers. Jana's motto? 'Be a dreamer, a thinker, a doer'.