Postgraduaat

Digital Marketing Communication

Ontvang de opleidingsflyer per post of via e-mail.

Avondopleiding: FAQ

Digital Marketing Communication Postgraduaat

Heb je een vraag over het Postgraduaat Digital Marketing Communication in avondopleiding? Hier verzamelden we de meest voorkomende vragen!

 • Waaruit bestaat het programma van de avondopleiding?

Het programma van de avondopleiding bestaat uit dezelfde modules als de dagopleiding en wordt eventueel uitgebreid of aangevuld met een aantal relevante topics op vraag van de deelnemers.

 1. Facebook/Instagram Ads
 2. Google Ads (Search & Display)
 3. Google Analytics (aangevuld met Google Data Studio en Google Tag Manager)
 4. Search Engine Optimization (SEO)
 5. Conversion Ratio Optimization (CRO, aangevuld met inzichten uit UX/UI - deze module leert je hoe een website tot betere conversie/verkoop leidt).
 6. Digitale Marketing Strategie
 • Kunnen er ook aparte vakken of onderdelen gevolgd worden?

Het is niet mogelijk om apart in te schrijven voor bepaalde vakken of modules. De opleiding is één ondeelbaar geheel.

 • Hoeveel weken les is er precies?

We voorzien 12 lessen/contactmomenten. We beginnen er aan eind januari en zijn dus klaar begin mei (zonder stage). We geven geen les tijdens de schoolvakanties.

 • Leer je evenveel tijdens de avondles als tijdens de dagopleiding?

Dat hangt helemaal van jezelf af! Uiteraard is er tijdens de dagopleiding net iets meer ruimte voor vragen en verdieping, maar deze worden ook allemaal beantwoord en behandeld op het online leerplatform waar je toegang tot krijgt na je inschrijving. Wie zich goed voorbereidt en de online cursus aandachtig volgt op voorhand en tijdens de contactmomenten actief op zoek gaat naar antwoorden op zijn vragen zal zeker evenveel kennis opdoen als tijdens de dagopleiding.

 • Hoe gaat de combinatie zelfstudie + avondles precies in zijn werk?

Onze reguliere dagopleiding bestaat uit 6 weken 'bootcamp' waarin de studenten 3 dagen per week les volgen. Voor de avondopleiding is dit natuurlijk niet mogelijk, maar we streven er wel naar hetzelfde kennisniveau te bereiken. Dat betekent dus dat je je als student best voorbereidt op een flink pak zelfstudie. Eens je bent ingeschreven krijg je toegang tot onze digitale leeromgeving. Daar vind je filmpjes en ander cursusmateriaal waar je op voorhand mee aan de slag gaat. Tijdens de contactmomenten gaan we dan verder in op vragen en bespreken we eventuele moeilijkheden. We maken tijdens de lessen ook ruimte voor gastsprekers en we gaan praktisch aan de slag met de verworven inzichten

 • Is een stage verplicht?

Er is geen stage voorzien in het avondtraject.

--{C} Deze opleiding is erkend en komt in aanmerking voor opleidingskrediet of opleidingsverlof. Wat dit voor jou individueel betekent hangt af van je sector en van je statuut en/of eerder behaalde diploma's. Je informeert je best via je werkgever, de Vlaamse Overheid of de VDAB voor jouw situatie.

 • Ik heb geen kennis van marketing, zal deze opleiding mij aan een job helpen in de branche van digitale marketing?

Er is geen voorkennis vereist, al is een goeie dosis gezond verstand natuurlijk wel mooi meegenomen. Je kunt bij je docenten ook terecht voor aanbevelingen rond extra lectuur rond algemene marketing. De opleiding is zeer praktisch en stoomt je in een aantal maanden klaar tot digitale marketeer. Het echte werk leer je natuurlijk 'on the job', vandaar dat we ook een stage aanbieden (in de avondopleiding niet verplicht). Een succesvolle stage kan ook leiden tot een jobaanbieding.

 • Wanneer gaat de avondopleiding najaar 2020 van start?

Deze begint op maandag 7 september

 • Zijn er ingangsproeven?

Neen, er zijn geen ingangsproeven nodig om aan deze opleiding te beginnen.

 • Staat er een leeftijdsbeperking op de opleiding?

Neen, iedereen kan de opleiding volgen.

 • Kan ik een proefles bijwonen?

Jazeker, mail voor een afspraak naar ingrid.verbanck@arteveldehs.be

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden