Waar kan je na de opleiding terecht?

Heel wat deelnemers blijven verder werken op hun stageplaats, vaak een digitaal marketingbureau. Zo werken er nu ex-studenten bij bureaus als Wijs, The Reference, OmCollective, Invisible Puppy, Baldwin, Starring Jane, Digiti, Duo, Universem, Green Bananas, Grizzly en Yonego. 

Voor anderen is de stage een eerste verkenning van de arbeidsmarkt en van hun eigen interesses. Zij vinden daarna snel een job als digitale marketeer, social media manager of data-analyst bij een KMO of groot bedrijf. Ex-studenten werken nu onder meer bij De Persgroep, TUI, Brouwerij Breda, Colruyt, Amplexor, Multiminds, Gighouse, PepsiCo, Accent Interim, Xavies en Herock Workwear.

Nog een andere groep start een eigen bedrijf en gebruikt de kennis uit deze opleiding om de digitale marketing strategie uit te stippelen voor deze start-up.

De grafische ontwerpers uit de opleiding zoeken meestal naar een job als designer, maar versterken hun positie op de arbeidsmarkt door hun opleiding tot digitale marketeer.

En dan zijn er nog de deelnemers die verder blijven studeren, door bijvoorbeeld het postgraduaat van onze collega’s van Digital Content and Journalism te volgen of een masterstudie in binnen- of buitenland, bijvoorbeeld in de communicatiewetenschappen of in de statistische data-analyse.