Wie worden je docenten?

De vaste docenten


Kristof Van den Branden is coördinator en docent van het postgraduaat. Kristof is een ervaren rot in het vak. Hij is al sinds 1996 actief in de Belgische internetwereld en werkte als project manager en UX-consultant voor These Days en de voorgangers van dit toonaangevende digitale marketing bureau.

Na enkele jaren als webproducer bij één (VRT), richtte hij zijn onderneming La mosca op in 2007. Met La mosca werd hij wereldpionier in het genre van de location based games. In 2016 stopte hij met La mosca om nieuwe games te ontwikkelen onder de naam Das Box en om les te geven aan de Arteveldehogeschool.

Kristof is een kei in SEO, vindt conversie-optimalisatie de belangrijkste discipline binnen digitale marketing en is gek op het bedenken van digitale marketingstrategieën voor organisaties.
 

Hilko Van Hauthem is docent in de opleiding.

Hij startte in 2003 zijn loopbaan bij Variety, een gedegen communicatie-agentschap in Brussel. Nadien maakte hij de switch naar BBDO. Hij werkte voornamelijk voor Nestlé, bedacht er geïntegreerde campagnes en beheerde grote budgetten. Jaren later stapte hij over naar Premedia (huidige CCX) om er de communicatie van grote merken binnen Colruyt Group te stroomlijnen. Als communicatiestrateeg gaf hij interne workshops. Daarbij ontdekte hij de liefde voor het lesgeven. Dat deed hem besluiten om les te willen geven aan de Arteveldehogeschool.

Hilko is een echte digitale all-rounder, heeft een klare kijk op de dingen en kan zich als geen ander verplaatsen in de leefwereld van de klant. Hij krijgt energie van lesgeven en houdt ervan om in dialoog te gaan met jongeren.

Indien studenten, bij het afstuderen, een eigen diepgaande mening kunnen vormen èn een gefundeerde analyse kunnen maken, dan is hij in zijn opzet geslaagd. Hilko beschikt over de gave om ingewikkelde materie eenvoudig weer te geven en hij koestert een grote passie voor de vele aspecten van digitale marketing.
 

De gastdocenten

Postgraduaat Digital Marketing Communication Arteveldehogeschool

Door onze samenwerking met het Gentse digitaal bureau Wijs, komen de internet marketeers, de UX-experten en strategen van Wijs heel vaak over de vloer. Ze vertellen over cases uit de praktijk, ze wijden je in in nieuwe tools en leren je de knepen van het vak.

Daarnaast komen nog heel wat interessante gastsprekers langs om je te vertellen hoe zij elke dag met digitale marketing hun bedrijf doen groeien. De marketeers van startups en scale-ups als Kadonation, Now Jobs en Vakantieveilingen doen uit de doeken wat voor hen werkt en niet werkt.

Ten slotte nodigen we ook experten uit in bepaalde onderdelen zoals conversie-optimalisatie, e-mailmarketing of in digitale marketingstrategie zoals Clo Willaerts.