Wat is het postgraduaat Digital Marketing Communication?

Digital Marketing Communication: wat is het?

Het postgraduaat Digital Marketing Communication is een opleiding die jou in minder dan 6 maanden klaarstoomt tot digitale marketeer.

Je kunt kiezen tussen 2 formules:

1. Full contact 'bootcamp' formule:

Je volgt 3 dagen per week les (op woensdag, donderdag en vrijdag) gedurende 6 weken. Daarna vertrek je op stage voor minsten 30 'werkdagen' om je kennis in de praktijk te brengen. Tijdens de stageperiode is er nog 1 dag les in de week gericht op verdere verdieping. In totaal zijn er 33 goed gevulde lesdagen. Om te slagen moet je je stage succesvol afronden en een eindwerk indienen of presenteren.

Deze 'bootcamp'-formule is ideaal voor net afgestudeerde bachelors of masters die zich willen voorbereiden op de arbeidsmarkt. Deze formule wordt enkel aangeboden tijdens het eerste semester (start eind september, einde stage voorzien eind maart).

De prijs voor dit postgraduaat bedraagt 2.500 €

2. Avondles formule:

Ben je al even aan het werk en merk je dat je kennis van digitale marketing onvoldoende is? Ben je toe aan een carrièreswitch en lijkt de wereld van de digitale marketing je wel iets? Of ben je een net afgestudeerde student die in het tweede semester toch nog wil starten? Dan is deze praktische opleiding met veel zelfstudie en 1 gericht contactmoment 's avonds tijdens de week zeker iets voor jou. Je kunt opteren voor een formule met stage (2.500 €) of zonder stage (1.900 €).

Deze formule wordt enkel aangeboden tijdens het tweede semester (start eind januari, einde begin mei). Er zijn geen contactmomenten tijdens de schoolvakanties.

Infomoment voor de start in januari 2020 op dinsdag 7 januari. Meld je hier vrijblijvend aan.

Om onze opleiding nog beter op jullie noden af te stemmen hebben we jullie hulp nodig! Beantwoord hier de 7 korte vragen.

Heb je nog vragen over deze avondlesformule? Bezoek dan zeker deze pagina!

De inhoud van het postgraduaat

We focussen in dit postgraduaat op 5 onderdelen, zodat je de bouwstenen van de digitale marketing heel goed onder de knie krijgt:

    •    website analyse met Google Analytics

    •    digital advertising (SEA) met Google en Facebook/Instagram ads

    •    Search Engine Optimization (SEO)

    •    conversie optimalisatie (CRO)

    •    digitale marketing strategie

Dit zijn de meest gevraagde vaardigheden in vacatures voor een digitale marketeer. De vaste docenten zorgen voor de nodige theoretische onderbouw. We voorzien natuurlijk oefeningen waarbij je met de tools aan de slag gaat, creatieve marketingideeën uitwerkt en cijfers uit campagnes analyseert.

Gastsprekers komen dan weer boeiende cases en tools uit de praktijk presenteren.

Om te kunnen slagen presenteer je ook een eindwerk: daarin ga je voor een echt bedrijf of organisatie aan de slag. Je analyseert de huidige situatie en doet op basis van cijfers en inzichten die je in de les opdoet strategische en praktische aanbevelingen. Je speelt als het ware de rol van digitale marketeer of consultant om tot betere online resultaten te komen.

De stage is een essentieel onderdeel van deze opleiding, omdat het je toelaat om je theoretische kennis in de praktijk om te zetten. Voor net afgestudeerde bachelors of masters is deze stage een uitstekende voorbereiding op een job als digital marketeer.

Ben jij al aan het werk? Kies dan voor de avondlesformule zonder stage.
 

Waarom kiezen voor de opleiding Digital Marketing Communication?
 

1. Digitale marketing leer je alleen door veel te oefenen, daarom bieden wij stages aan

We besteden niet alleen tijdens de lessenreeks veel aandacht aan praktische oefeningen, we hechten minstens even veel belang aan je stage. Je wordt pas digitale marketeer als je dag in dag uit je kennis kan toepassen en een goede stage is hier ideaal voor.

2. We werken nauw samen met de toonaangevende digitale bureaus, zij geven hun kennis en ervaring door aan jou

We werken samen met een aantal van de leidende full-service digitale marketingbureaus van het land. Zij sturen hun ervaren digitale marketeers, strategen en creatievelingen naar onze lessen om jou de knepen van het vak aan te leren.

Daarnaast werken we ook samen met tal van andere bedrijven voor de organisatie van stages, praktijkweken en gastlessen.

3. Pas jouw kennis meteen toe in een eindwerk, er zijn geen examens

Jouw kennis en vaardigheden worden niet getoetst door examens, maar wel door een eindwerk dat je individueel uitvoert voor een organisatie. Aan dit eindwerk werk je stap voor stap tijdens de opleiding. Je past de nieuwe kennis dus meteen toe in de praktijk.

4. Je wordt persoonlijk begeleid door de vaste docenten

De vaste docenten zijn stuk voor stuk vakspecialisten. Tijdens de lessen is er voldoende ruimte voor vragen en voor feedback. Ook tijdens je stage staan de docenten voor je klaar.

5. Je wordt helemaal klaargestoomd voor jouw droomjob

De arbeidsmarkt smeekt om gedreven en goed opgeleide digitale marketeers. Door de combinatie van de lessenreeks en de stageperiode heb je sterke troeven in huis om de job van je dromen te vinden. Dat blijkt ook uit de leuke jobs die de vroegere deelnemers nu uitvoeren.

6. We rekken de opleiding niet nodeloos, in minder dan 6 maanden kan je aan de slag als digitale marketeer

We focussen op de essentiële basisvaardigheden, zodat je zo snel mogelijk naar een goede stageplaats kan waar je de job pas écht goed kan leren.

7. Vaste docenten leggen de link tussen de gastcolleges. Zo behoud je het overzicht

We krijgen heel wat ervaren gastdocenten over de vloer, maar we waken er wel over dat er een verband is tussen deze gastcolleges. Vaste docenten volgen alles mee en maken de verbanden duidelijk.

8. De docenten zijn verbonden met de digitale marketingwereld

De docenten hebben een jarenlange ervaring in de (digitale) marketingwereld en blijven er nog mee verbonden door een job buiten het lesgeven. Lees meer over de vaste docenten.

9. Combineer de opleiding met een job of studentenjob

Door de twee formules kan je deze opleiding combineren met een vaste job of een studentenjob.

10. Studeer in een fantastische studentenstad, waar je na je studie ook aan het werk kan

Dat Gent een geweldige stad is om te studeren, dat wist je misschien al. Maar je kan er na je studie meteen blijven ‘hangen’, want veel van de toonaangevende digitale bureaus zoals Duke & Grace zijn hier gevestigd. Waar wacht je nog op?