Onze aanpak

Slikstoornissen maken een alsmaar groter deel uit van de dagelijkse caseload van logopedisten, zowel logopedisten werkzaam in een zelfstandige praktijk, maar bovenal ook logopedisten in bijvoorbeeld ziekenhuizen, woonzorgcentra, MPI’s en NAH-centra.

Het is een tweejarig postgraduaat voor logopedisten. Er worden zowel hoor- en werkcolleges gegeven. Tijdens de hoorcolleges staat casuïstiek centraal alsook de mogelijkheid tot interactie.

De lessen worden gegeven door een eigen lesgeversteam, aangevuld met gastsprekers uit verschillende disciplines. Naast de lessen zijn er ook leesopdrachten, dit zijn voornamelijk Engelstalige artikels en hoofdstukken uit handboeken. Via de digitale leeromgeving wordt extra informatie uitgewisseld en kunnen cursisten zich voorbereiden op de evaluaties.

Waarom deze opleiding volgen?

    •    Omdat je meer wil weten over slikstoornissen bij volwassenen.
    •    Omdat je op de hoogte wil zijn van de recentste ontwikkelingen in de dysfagiewereld.
    •    Omdat je je klinisch redeneren wil aanscherpen.
    •    Omdat je je verder wil bekwamen in de diagnostiek en behandeling van personen met slikstoornissen.

Van wie krijg ik les?

Je krijgt les van docenten (bv. logopedist, NKO-arts, neuroloog, ethicus, diëtist, hoofd/halschirurg) uit binnen- en buitenland die hun kennis en casuïstiek ter beschikking stellen. Verschillende disciplines komen hierbij aan bod.

Digitale leeromgeving

De communicatie tussen de opleiding en de cursisten verloopt via een persoonlijk e-mailadres van de hogeschool. Alle opleidingsinformatie wordt verzameld op Canvas, een digitale leeromgeving (DLO). Deze DLO wordt ook gebruikt voor het discussiëren over  de leesopdrachten.