Waarom deze opleiding?

Digitale transformatie is niet zomaar een tech-verhaal, het is een tech- & designverhaal!

Elke industrie is vandaag een digitale industrie en software is de wereld aan het opeten. De digitale transformatie overkomt ons allemaal en hoewel veel bedrijven de mogelijkheden van die transformatie reeds hebben ontdekt, hebben velen ook reeds vastgesteld dat een louter technologie gedreven aanpak zelden tot succesvolle interacties leidt.

Dit postgraduaat is speciaal ontwikkeld voor de geïnteresseerde professional die zich wil verdiepen in het ontwerpen van succesvolle (digitale) producten, diensten en gebruikerservaringen.
We richten ons hierbij niet enkel op bedrijven die reeds over technologische expertise beschikken omtrent het ontwerp en de ontwikkeling van digitale mediaproducten (web, app, AR/VR, IoT, …) maar eveneens op elke bedrijf die van de digitale transformatie een succesverhaal wil maken.

In een maatschappij gedreven door steeds versnellende technologische ontwikkelingen, is het voor organisaties niet eenvoudig om bij te blijven. Wij ervaren dat een sterke focus op de onderliggende menselijke noden en een wendbare manier van ontwerpen leidt tot kwalitatieve dienstverlening. Deze aanpakt vereist teen uitgebreide skillset rond desing thinking, stakeholder management, agile werken met begrip voor business. Met dit postgraduaat brengen we deze essentiële competenties samen om talenten op te leiden tot duurzame en mensgerichte innovators.

David Morgan - leapForward

Ontdek wat er zoal de revue passeert doorheen deze éénjarige opleiding.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden