Postgraduaat

The Human-Centered Organisation

Docenten

Alle lessen worden gegeven door gepassioneerde docenten uit het werkveld (profit, social profit en meer) die je actief betrekken bij hun vakgebied. Vanuit hun veelvuldige contacten naar dit werkveld, slagen onze docenten er perfect in de brug te slaan naar je dagelijkse praktijk.

Van wie krijg je les?

Björn Prins 

Björn Prins is als psycholoog, coach en psychotherapeut de grondlegger van Itam in 2004. Samen met zijn team traint hij op een proactieve en preventieve manier de mentale veerkracht bij zowel medewerkers als leidinggevenden. Björn heeft bovendien meer dan 10 jaar ervaring in het coachen van individuen en teams in binnen- en buitenland. Als doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit Gent in experimenteel klinische psychologie werkt hij ook actief mee aan wetenschappelijk onderzoek.

 

Mieke Van Hecke

Mieke Van Hecke is een ervaren mindfulness trainer, stress en burn-out coach en leerkracht wellbeing & vitaliteitsmanagement. Als stress en burn-out coach brengt Mieke mensen in beweging. Samen verlangzamen, vereenvoudigen en verzachten staan centraal tijdens haar trainingen. Door haar ervaring als MBSR/MBCT trainer laat ze elke deelnemer groeien. Zo leert ze hen mild te zijn voor moeilijke momenten van onevenwicht en brengt ze vertrouwen om iedereen met vernieuwde kracht in balans te laten komen.

 

Els Van Beveren

Els Van Beveren studeerde Sociologie. Deze opleiding was de start voor het verder ontwikkelen van inzichten in hoe mensen functioneren, samenleven en communiceren. Met Walk Your Talk ondersteunt ze veranderingsprocessen in organisaties via verbindende communicatie en helpt ze leidinggevenden een verbindende leiderschapsstijl te ontwikkelen. Door een team, individuele medewerkers of leidinggevenden bewust te maken van hun  manier van communiceren, zetten de Walk Your Talk trainers de deur naar groei wagenwijd open.

 

Diederik Joukes

Diederik Joukes is Master in de lichamelijke opleiding van de KULeuven . Na 25 jaar bij multinationals in de farmaceutische industrie ontwikkelde Diederik de Embrace Yourself programma’s op maat van bedrijven. Daarmee smeed je met eenvoudige ingrepen gezonde gewoontes aan elkaar tot een gezonde levensstijl.  Als partner van Springbok Coaching stippelt hij welzijns strategieën uit voor bedrijven. Daarnaast houdt hij van sporten, dansen, muziek en strips.

 

Joost van den Heuvel

Joost van den Heuvel is als docent boeddhistische levensbeschouwing en vipassana verbonden aan de Dhammaverdiepingscursus en verschillende mindfulness opleidingsinstituten. Als mindfulnesstrainer, spreker en docent werkte Joost voor het Centrum voor Mindfulness, Universiteit Twente, Hogeschool Saxion, diverse Volksuniversiteiten, revalidatiecentrum Het Roessingh, GGNet en Rijksmuseum Twente. Joost is ook auteur van ‘Terug naar de markt’ (Asoka 2017) over het integreren van de boeddhistische zienswijze in het dagelijks leven.

 

Louis Van Nieuland

Louis Van Nieuland is verpleegkundige, leidinggevende, bemiddelaar, eigenaar van de praktijk Louvanie en medestichter van Revida, een Stressmanagementcentrum van AZ Rivierenland, Campus St. Jozefkliniek Bornem. Bovendien is hij medeauteur van het boek ‘Blijven Ademen’ dat gaat over hartcoherentie training.  Als docent hartcoherentie geeft hij meermaals per jaar een hartcoherentie-coach opleiding voor professionals.  Dit resulteerde in een netwerk voor hartcoherentie coaches en een community van meer dan 200 studenten. 

 

Greetje Demuelenaere

Greetje Demuelenaere is een ervaringsdeskundige in marketing en communicatie. Ze runt comma, merkenmarketeers en bouwt samen met haar dreamteam sterke merken voor bedrijven en organisaties in evolutie. Greetje zal focussen op employee & employer branding. Waar sta je als bedrijf voor? Welke storytelling hanteer je? Hoe krijg je iedereen mee? De antwoorden op deze vragen geven je richting om een doeltreffende strategie voor je interne & externe communicatie te ontwikkelen.

 

Dr. Tom Dewettinck

Tom Dewettinck is freelance procesbegeleider en coach. Hij behaalde de voorbije 25 jaar verschillende diploma’s in de toegepaste biologische wetenschappen, professioneel coach en mindfulness based treatment approaches en deed vooral veel praktijkervaring op als procesbegeleider en projectmanager bij de overheid, kmo’s en de academische wereld.

 

Dr. Willem Duron

Willem Duron is doctor in de Organisatiepsychologie en volgde meerdere postgraduaten zoals Strategic HRM, General Management Program, Operational Management Program en is een ICF-gecertificeerde professional coach. Als Vice-President Global Leadership & Organisation Development binnen de Bekaert Groep heeft Willem een jarenlange ervaring opgebouwd op vlak van leadership, leadership teams, cultuur, organisatieverandering en transformatiemanagement.

 

Dr. Hermina Van Coillie

Hermina Van Coillie doctoreerde in 2004 aan de KULeuven in kwantitatieve en persoonlijkheidspsychologie. Na 2 jaar als post doctoraal onderzoekster gewerkt te hebben aan de KUL, startte ze in 2006 als onderzoeksexperte in het Securex studiecentrum, HR Research. Ze specialiseerde de afgelopen jaren in thema’s zoals vergrijzing en langer werken, burn-out, bore-out, welzijn, flexibiliteit, tijds-en plaatsonafhankelijk werken, work addiction, work-life balance, motivatie op de werkvloer en leiderschap.

Interesse om in te schrijven voor het postgraduaat The Human-Centered Organisation? Dat kan via deze link !

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden