Iets voor jou?

Wetenschappelijk onderbouwde inzichten

Deze opleiding reikt je de handvaten aan om bewuster in het leven te staan met behulp van drie wetenschappelijk onderbouwde kadermodellen:

  • Mindfulness Based Interventions
  • Circumplex of Communication - Verbindende communicatie
  • Psychology of motivation - Self Determination Theory

In eerste instantie leer je methodes aan die je inzicht doen verwerven in het eigen functioneren en na verloop van tijd krijg je inzicht in de omliggende werkelijkheid waarbij mindfulness als techniek wordt gehanteerd. 

Via verbindende communicatietrainingen krijg je voeling met de wijze waarop een organisatie functioneert, de wijze waarop mensen gemotiveerd kunnen worden en hoe engagement ontstaat.

Niet alleen door middel van trainingen, maar ook door assessments, bootcamps en een silent retreat leer je hoe stabiel en veerkrachtig om te gaan met de uitdagingen in het leven. In deze opleiding dus geen zweverig gedoe, maar stevig wetenschappelijk onderbouwde theorieën en technieken die hun doeltreffendheid bewezen hebben. 

Werken op individueel niveau

In het eerste jaar leer je een assessment te maken van het beleid van een organisatie en een inschatting van het welzijn, de stress- en burnoutlevels van het individu. Je ervaart zelf de impact van een set basistechnieken van Mindfulness Based Interventions en leert deze op een zorgvuldige manier door te geven.

Werken op organisatieniveau

Tijdens het tweede jaar zetten we de Mindfulness Based Interventions in ten aanzien van specifieke contexten. Bijvoorbeeld ten behoeve van bedrijven, organisaties, scholen,… waarbij koppelingen gemaakt worden tussen MBI en verbindende communicatie , transformationeel leiderschap, of tussen MBI en de zelfdeterminatietheorie. Je leert er methodes om de context en de cultuur van een bedrijf, organisatie of school te transformeren zodat medewerkers volledig kunnen ontplooien.