Onze aanpak

Dit postgraduaat wordt georganiseerd in samenwerking met Itam, een toonaangevend trainingsbureau dat veerkracht, motivatie en engagement verhoogt. Itam gebruikt wetenschappelijke inzichten om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen, de werkefficiëntie te verbeteren en verbindend te communiceren in een productieve, creatieve organisatiecultuur. Cursisten kunnen dan ook terugvallen op de jarenlange ervaring van Itam in technieken die ondersteunen in het behoud van de innerlijke stabiliteit in een snelle wereld met een toenemende mate van onzekerheid, automatisatie en complexiteit.

Het postgraduaat Human Centered Organisation is een combinatie van theorie en praktijk. Via een unieke onderwijsformule van gastcolleges, individuele coachingsessies, de uitrol van een praktijkopdracht, bootcamps en een silent retreat krijg je de kans om je kennis onmiddellijk in praktijk om te zetten en doe je relevante ervaring op. Kortom, deze unieke onderwijsformule bezorgt je concrete praktijkervaring tijdens je studie.

Silent Retreat - Bootcamps

Tijdens een driedaagse training gaan cursisten op stiltemeditatie (zit- en stapmeditatie afgewisseld met informele meditatie). Deze meditatie wordt ondersteund door individuele gesprekken met de begeleider. Na deze training worden cursisten geadviseerd het meditatieproces ook individueel verder te zetten en de indrukken en ervaringen te delen in de leefgroep.

Belang van de praktijkopdracht

Ervaring opdoen in de praktijk staat bij ons centraal. Naast het beheersen van de theorie is het van essentieel belang dat de cursist zich bewijst in de praktijk. Het echte leren start bij het doen. Daarom hebben we er ook voor gekozen om het afstudeerproject integraal deel te laten uitmaken van het opleidingsprogramma. Uiteraard wordt de cursist gedurende het volledige traject gecoacht door praktijkdeskundigen.

Elke student werkt een eigen case uit. Op basis van de persoonlijke ervaring aangescherpt door de training-assessments via diverse instrumenten (kwantitatief en kwalitatief). De student is tenslotte in staat om op een verbindende wijze de groeibevorderende factoren in kaart te brengen, prioriteiten te stellen en een actieplan toe te lichten.

Gedurende de uitwerking van de cases voorzien we individuele coachings- of begeleidingssessies in persoon of via Skype.

Interesse om in te schrijven voor het postgraduaat The Human-Centered Organisation? Dat kan via deze link !

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden