Postgraduaat

The Human-Centered Organisation

Waarom dit postgraduaat?

We leven in een razendsnel veranderende maatschappij. Of zoals regelmatig beschreven, in een VUCA-wereld: Volatile (snel veranderend), Uncertain (onzeker), Complex en Ambiguous (dubbelzinnig).

Wendbaarheid

Alles verandert: disruptief en exponentieel. En dat vraagt een radicaal andere manier van denken, organiseren en sturen. Om je als individu, maar ook als organisatie staande te houden in deze VUCA-wereld is wendbaarheid de sleutel. Hoe meer veerkracht, balans en motivatie, hoe makkelijker het is om mee te bewegen op de golven van de constant veranderende VUCA-wereld.

Evidence based practices

Met de keuze voor dit programma verdiep je je in evidence based practices die de medewerker en de organisatiecultuur de nodige duurzame wendbaarheid geven om met versnelling, digitalisering, automatisatie, onzekerheid,… om te gaan. Moderne tijden dagen ons immers uit om optimaal in het leven te staan en op zoek te gaan naar deze praktijken die ons als mens en als team versterken.

Futureproof

In het eerste jaar leer je medewerkers op individueel niveau te ondersteunen en te coachen in het houden van een authentieke balans. In het daaropvolgende semester in het tweede jaar bouw je hierop voort en krijg je inzicht in de wijze waarop een organisatiecultuur het welzijn en engagement van medewerkers duurzaam kan faciliteren.

Organisaties die erin slagen deze bocht te maken, zijn wat we noemen ‘futureproof’, ze zijn in staat om een levende en lerende organisatie te creëren waarbij de medewerkers centraal staan.

Interesse om in te schrijven voor het postgraduaat The Human-Centered Organisation? Dat kan via deze link !

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden