Programma inspirerend coachen

Programma postgraduaat inspirerend coachan
Basismodule

We bieden je handvaten aan om het enthousiasme en het leerproces van de coachee te stimuleren en te ondersteunen. Je staat stil bij de structuur van een coachingsgesprek. We gebruiken hiervoor het GRROW-model. Met deze leidraad voor het gesprek oefen je de zeven vaardigheden van de coach. De basismodule omvat vijf trainingsdagen. Daarnaast bieden we op regelmatige basis oefensessies aan. 

 

Vervolgmodule

Je bouwt verder op de GRROW als kapstok van een coachingsgesprek en op de zeven vaardigheden van de coach. Je leert een coachingstraject opzetten. De aanpak krijgt meer verdieping en differentiatie zoals coachen op overtuigingen of coachen op competenties. Je leert een bredere waaier aan empathische en confronterende tussenkomsten ontwikkelen en inzetten. Je staat stil bij je eigen leertraject. Hierbij leer je de vaardigheden flexibel inzetten. Ondertussen krijgt je eigen visie over coaching meer en meer kleur. We kijken naar de inzetbaarheid van coaching in je bedrijf of organisatie in functie van efficiënt en effectief samenwerken. De vervolgmodule bestaat uit twaalf trainingsdagen en een afrondende presentatiedag na de assessments.

Quatre Quarts

In deze vier open studieavonden verken je het brede veld van coaching. Andere coachingsmodellen of visies worden toegelicht door gastsprekers die expert zijn in hun vak. De module is een onderdeel van het postgraduaat maar staat open voor iedereen.