Postgraduaat

Lactatiekunde

Ontvang de opleidingsflyer per post of via e-mail.

Aanmelden en inschrijven

De opleiding tot postgraduaat lactatiekunde biedt plaats aan een vastgesteld aantal cursisten: maximum 25 personen.

Bij overblijvende beschikbare plaatsen, biedt de Arteveldehogeschool de mogelijkheid aan om een basisopleiding over borstvoedingbegeleiding te volgen, waarbij de cursist vijf dagen van de opleiding lactatiekunde mee volgt.

 

Toelatingsvoorwaarden

Vooraleer je inschrijft, raadpleeg je best nog eens de instroomcriteria. Indien je hier niet aan voldoet, mag je mailen naar Bieke Crabbe.

 

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld voor academiejaar 2020-2021 bedraagt 1650 euro voor de volledige opleiding.

Voor Module 1: Fysiologie en begeleiding van gezonde borstvoedingssituaties kan ook afzonderlijk worden ingeschreven. Dit kost 450 euro.
Voor de andere modules kan niet afzonderlijk worden ingeschreven.

 

Inschrijvingsprocedure

 • Stap 1: voorinschrijving
  Via deze link kan je online registreren voor het postgraduaat. Zodra het maximaal aantal cursisten bereikt is, kom je op de wachtlijst.
   
 • Stap 2: toe te sturen documenten
  Op het einde van de online registratie kan je de gevraagde documenten als bijlagen opladen: een kopie van je laatst behaalde diploma, een kopie van je identiteitskaart en een recente kleurenpasfoto. Je kan deze documenten ook mailen naar Marleen Huys.
   
 • Stap 3: betaling
  Rond eind juni en op voorwaarde dat jouw registratie volledig is en we alle documenten (zie stap 2) ontvangen hebben, zal je via mail een betalingsuitnodiging krijgen en via de post de logingegevens en een studentenkaart ontvangen.
  De login heb je nodig om via het digitaal secretariaat de betaling online te kunnen uitvoeren. Daar kan je de keuze maken tussen zelf betalen of via factuur, indien de werkgever de betaling zal doen of indien je gebruik zal maken van de KMO-portefeuille.

 

Vlaams opleidingsverlof, KMO-portefeuille, opleidingscheques

Dit postgraduaat geeft recht op Vlaams opleidingsverlof (mits toestemming van de werkgever).
Meer info en voorwaarden : https://www.vlaanderen.be/vlaams-opleidingsverlof-vov

Als ondernemer kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille om je opleiding te betalen. Het erkenningsnummer van de Arteveldehogeschool is DVO 101978.
Meer info en voorwaarden : https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Dit postgraduaat is te volgen via het Vlaams opleidingskrediet.
Info en voorwaarden : https://www.vlaanderen.be/vlaamse-opleidingsincentives#vlaams-opleidingskrediet

Enkel cursisten in een loopbaanbegeleidingstraject bij de VDAB kunnen een deel van de opleiding met opleidingscheques betalen.

 

Uitschrijven

Wanneer de cursist zich uitschrijft voor de start van de postgraduaatopleiding, wordt 10% van het inschrijvingsgeld als administratieve kost gefactureerd. Eenmaal de opleiding van start gegaan is wordt er geen terugbetaling gedaan, ongeacht of bepaalde opleidingsonderdelen in het eerste of het tweede semester worden aangeboden.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden