Doelgroep

Leerkrachten kleuter-, lager en secundair onderwijs. Daarnaast zijn ook zorgcoördinatoren, zorgleerkrachten, directies en taalcoaches welkom. Je kan kiezen tussen Leescoach Basisonderwijs en Leescoach Secundair onderwijs.

Studiegeld

De kostprijs in academiejaar 2020-2021 voor dit postgraduaat bedraagt € 1.100.

Hoe en wanneer krijg je les?

Online opleiding!

Vanaf februari 2021 zal het postgraduaat grotendeels online aangeboden worden.

Lesmomenten en planning

Het postgraduaat bestaat uit 17 sessies waarvan 13 online en 4 op een inspirerende leesplek in Brussel en Gent. De sessies vinden telkens plaats op woensdagnamiddag van 14u00 tot 17u00. 

Bekijk het gedetailleerd overzicht van de lesdata op deze PDF van partner Odisee Hogeschool. (opent in nieuwe tab)

Word de leescoach die zorgt voor een krachtig leesbeleid op jouw school

Naast aandacht voor technisch en begrijpend lezen staan het stimuleren van leesplezier en leesbetrokkenheid centraal. In de opleiding verwerf je de nieuwste inzichten in verband met lezen. Je doorgrondt de verhouding tussen en het belang van technisch lezen en begrijpend lezen en ontdekt de meest effectieve leesstrategieën.

Maar ook het ‘goesting’ geven in lezen staat centraal. De opleiding biedt handvaten aan om elk kind te begeleiden in zijn leesproces. Je krijgt tips om leerlingen te motiveren en te activeren, zodat ze gericht kiezen uit een ruim boekenaanbod en de juiste strategieën leren inzetten bij functionele leestaken.

Je motiveert niet alleen de leerlingen. Je neemt ook je collega’s op sleeptouw om in elke klas een leesklimaat uit te bouwen. We dagen je uit om met je team na te denken over het leesbeleid van de school en om gemotiveerde lezers af te leveren. Hoe kunnen jullie er samen voor zorgen dat leerlingen plezier ervaren in lezen? Hoe zorg je voor goed leesbegrip, zodat je leerlingen niet alleen beter leren, maar ook optimaal kunnen deelnemen aan de maatschappij?

Je maakt ook kennis met organisaties die je kunnen ondersteunen bij het opzetten van een leescultuur- en beleid.

 

Inschrijven?

Dat kan via de website van Odisee Hogeschool