Bijscholingen en studiedagen

Neurologische zorg

Programma

Wil je meer info over elk vak van deze opleiding?

Raadpleeg de studiegids (ECTS-fiches)

In de studiegids kies je eerst de opleiding en het traject waarover je meer wil weten.
Klik 'Zoeken' en je kan snel naar de inhoud en leerdoelen van elk vak.
 

Om het getuigschrift van postgraduaat neurologische zorg te behalen, volg je de basisopleiding en één voortgezette opleiding naar keuze (dus in totaal 20 studiepunten). Om een voortgezette opleiding te volgen, dien je ingeschreven te zijn voor de basisopleiding of met succes de basisopleiding behaald te hebben.

 

In academiejaar 2020-2021 organiseert Arteveldehogeschool de basisopleiding en de voortgezette opleiding Neurochirurgische zorg. De basisopleiding start op vrijdag 18 september 2020. De voortgezette opleiding neurochirurgische zorg start op 12 februari 2021.

 

Basisopleiding neurologische zorg 

De basisopleiding is een must voor elke zorgverlener die te maken heeft met patiënten met een neurologische aandoening, ongeacht de setting waarin de patiënt verblijft.

In de basisopleiding neurologische zorg krijg je eerst de normale werking van het perifeer en centraal zenuwstelsel uitgelegd. Vervolgens leggen experts de meest voorkomende neurolo­gische ziektebeelden en hun behandelingen uit. De focus ligt dus voornamelijk op de biomedi­sche benadering van neurologische aandoeningen.

In de programmagids van het postgraduaat (pagina 7) vind je een schematisch overzicht van de basisopleiding neurologische zorg.

 

Voortgezette opleiding neurochirurgische zorg 

Neurochirurgie is één van de hoekstenen in de behandeling van patiënten met een neurologi­sche aandoening. Deze snel evoluerende chirurgische specialiteit vraagt van verpleegkundigen een zeer specifieke kennis; Deze kennis is niet enkel van belang om de patiënt en z'n omgeving goed te informeren, maar ook om een adequate verpleegkundige observatie en interventie uit te voeren.

De voortgezette opleiding neurochirurgische zorg biedt verpleegkundigen die werken op een afdeling neurochirurgie of in het operatiekwartier een gede­tailleerde verdieping in alle mogelijke neurochirurgische behandelingen waar­bij steeds het belang van de neurover­pleegkundige benadrukt wordt.

In de programmagids van het postgraduaat (pagina 13) vind je een schematisch overzicht van de voortgezette opleiding neurochirurgische zorg.

De lesdatums voor deze voortgezette opleiding zijn:
12/02/2021 - 26/02 - 12/03 - 26/03 - 02/04 - 23/04 en 07/05/2021 (telkens van 8u30 tot 16u30)
Examen op 11/06/2021

Meer info over de twee andere voortgezette opleidingen beroertezorg en neurologische zorg vind je in de programmagids van het postgraduaat.

 

 

* Verpleegkundigen en paramedici die de basisopleiding neurologische zorg gevolgd hebben in 2010 of later, krijgen een vrijstelling voor deze module. De hogeschool die de voortgezette opleiding aanbiedt, kent de vrijstelling toe.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden