Leer bij van docent-experten

Alle lessen worden gegeven door gepassioneerde vakexperten die niet alleen expert zijn in hun vakgebied, maar die vaak ook zelf een eigen onderneming in bij- of hoofdberoep hebben. Daarnaast boren we ons uitgebreid netwerk binnen het expertisedomein Business & Management aan, om voor jullie een mooie line-up aan start-ups, scale-ups, ondernemers pur sang, en bevlogen sprekers te kunnen presenteren.

Welke docent-experten zullen jou coachen en ondersteunen? En welke gastsprekers en bedrijfsexperten vervoegen ons dit academiejaar? 

SOFIE LALEMAN
Coördinator Postgraduaat Ondernemen met Impact

Sofie is coördinator van het postgraduaat Ondernemen met Impact. Ze heeft een passie voor onderwijsorganisatie. Ze is actief in de bacheloropleiding Officemanagement als coördinator van het vak Event Project. Dit vak biedt het vormelijk kader voor de afstudeerevents van Event- en projectmanagement georganiseerd door studenten onder begeleiding van een tiental eventcoaches.
In haar vorige job was Sofie oprichter en coördinator van het postgraduaat Cultuurmanagement (samenwerking VIVES & KULeuven), communicatie- en marketingverantwoordelijke Handelswetenschappen en Bedrijfskunde en alumnicoördinator bij VIVES.

MATTHIAS BROWAEYS

Matthias Browaeys is de oprichter van WinWinner, een crowdlending platform dat ondernemers en investeerders samenbrengt. WinWinner begon als zijn bachelorproef tijdens de opleiding KMO-management aan onze Arteveldehogeschool, en ondertussen bouwde Matthias het bedrijf verder uit. Hij is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur en alle campagnes die op WinWinner verschijnen. Daarnaast is hij ook het eerste aanspreekpunt voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering. Ondertussen haalde hij al 30 miljoen euro op voor groeiende ondernemingen. Voor investeringen in grote bedrijven is er zijn tweede bedrijf, The Harbour. Matthias houdt van netwerken en hij is een graag geziene spreker op tal van events. Met een passie voor start-ups en groeiende KMO’s probeert hij zowel zijn persoonlijk als professioneel netwerk met elkaar in contact te brengen.  

GASTSPREKER ZHONG XU


Als co-founder en CEO van Deliverect is Zhong Xu een rasechte ondernemer. Hij staat gekend als een 'serial entrepreneur' en heeft een passie voor mobilie, SAAS en cloud-technologie. Hij startte zijn eigen eerste bedrijf toen hij 17 jaar was en websites bouwde voor de hospitality sector. Na het beëindigen van zijn studies Software Engineering aan UGent in 2009, werkte Zhong als senior engineer voor EVS Broadcast waar hij mobile en cloud oplossingen ontwierp voor London Olympics, UEFA en BBC. 
In 2012 richtte hij mee POSIOS op, dat in 2014 werd overgenomen door Lightspeed. Als Global Director of Hospitality bij Lightspeed bouwt hij hét cloud-based restaurantplatform van de toekomst, dat ondertussen in meer dan 100 landen wordt gebruikt. In 2018 startte hij Deliverect, dat restaurants en voedingsbedrijven dichter bij hun klanten brengt dankzij innovatieve software. De voorbije twee jaren groeide Deliverect tot een bedrijf met meer dan 80 VTE en een omzet van meer dan 20 miljoen euro. 

DIMITRI BARBÉ

Dimitri Barbe is opgeleid als ingenieur in tropische landbouw. Overal waar hij komt, plukt hij zaden en stekken mee. Want, zo zegt hij: ‘De natuur zit fantastisch slim in elkaar.’ Door zijn achtergrond is hij sterk in de dingen analyseren en onderbouwen – hoe de natuur, onze leefomgeving, de wereld in elkaar zit. Hij wil er dan ook alles aan doen om ons plaatsje op onze planeet te beschermen en zijn kijk op de wereld te delen. En omdat communicatie daar een cruciale rol in speelt, richtte hij in 2008 een communicatiebureau op voor positieve impact. Met make sense bouwt hij aan merken en organisaties die elk op hun manier een verschil maken in de wereld. Hij werkt voor en met mensen die de wereld positief willen veranderen: positieve impact!

WIM JACOBS

Wim was 42 jaar toen hij in 2018, samen met Yoni Nijs en Lars Van Elewijck, Zero Friction heeft opgericht. Zijn 20 jaar ervaring in de IT sector waarvan de laatste 14 jaar gecombineerd met de energiemarkt hebben het pad gevormd naar de oprichting van deze groeionderneming. Hij heeft geen hoger diploma op zak maar vooral zijn eigen weg bewandeld. Het 'innerlijke beestje' van ondernemen en natuurlijk leiderschap bleek wel sterk aanwezig te zijn doorheen zijn carrière. Binnen Zero Friction neemt hij de rol op als CEO en is hij ook verantwoordelijk voor sales & marketing. Zero Friction heeft een SaaS oplossing gericht op een heel niche markt van collectieve warmte en koude levering. Zij bieden een innovatief facturatie en klantcommunicatie platform aan in een digitaal onvolwassen markt. Ondertussen zijn ze met 12 FTE en doen ze zaken in België en Nederland met sterke maar gecontroleerde groeiambities richting Europa. Op de kick-off neemt Wim jullie mee in zijn verhaal als ondernemer tot op vandaag en innovatief ondernemen binnen een digitaal onvolwassen markt.

WESLEY LEYMAN

Wesley Leyman is actief betrokken in de begeleiding van startende ondernemers in opstart- en groeifase, dit zowel bancair- als extra-bancair. Na zijn opleiding Bedrijfsmanagement aan onze Arteveledehogeschool en carrière als syndicus ging hij aan de slag als financieel adviseur voor klant-ondernemers. Ondernemers kunnen bij hem terecht met allerlei vragen, weet hij zelf geen onmiddellijke oplossing, gaat hij op zoek in zijn eigen netwerk binnen de starterscommunity.  Zit je met vragen rond thema’s als verdienmodellen, prijszetting, financieel plan en/ of het financieringslanschap. Spreek hem gerust aan.

SANDER SPEK

Sander is docent en onderzoeker bij de opleiding Grafische en Digitale Media van Arteveldehogeschool. Hij houdt zich daar vooral bezig met human-centered design (design thinking) en daarmee gepaard gaande onderzoeksmethoden. Daarvoor adviseerde hij start-ups over hun businessmodel en value proposition bij imec (toen nog iMinds), en werkte hij als onderzoeker aan onder meer de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Maastricht.

 

DIETER WULLAERT

Nieuwsgierige ontstaansbegrijper. Vaak op zoek naar oorzaken en drijfveren om te achterhalen waarom dingen werken of niet, waarom mensen doen wat ze doen of niet doen. Als “design researcher” hou ik ervan om oplossingen op maat te bedenken en producten en diensten te ontwikkelen die echt werken.

 

 

CATHERINE GOUBAU

Catherine Goubau is afgestudeerd als master in de Toegepaste economische wetenschappen aan de toenmalige UFSIA. Zij was financieel en administratief verantwoordelijke in een holding structuur in de steeds veranderende ICT-wereld en heeft heel veel ervaring in het reilen en zeilen van startende kmo’s. Nu is ze 15 jaar hoofdzakelijk werkzaam voor de Arteveldehogeschool, eerst binnen Accountancy Fiscaliteit, en de laatste 8 jaar als coach voor de kmo-studenten en hun Start-Up project. Als zelfstandige onderhoudt ze haar verwevenheid met de ondernemerswereld.

MARGOT VANDEN BOSSCHE

Een ondernemer in hart en nieren die altijd klaar staat voor een nieuw avontuur, dat is Margot in een notendop. Na twee internationale start-ups, enkele opportuniteiten in de tech scale-up wereld en een uitwisselingsjaar in Brazilië, focust Margot zich nu op student-ondernemers klaarstomen via coaching en kwalitatieve ondersteuning van ondernemende studenten. Haar expertise ent zich op een vaag idee concretiseren naar een concept met oneerlijk voordeel. Kritische vragen zijn voor haar niet onbekend. Voeg daarbij eindeloos enthousiasme, een luisterend oor, expertise over natuurlijke verzorging en plantaardige voeding en je krijgt een accuraat beeld van wie Margot is. Margot is binnen onze hogeschool tevens coördinator van Idea Factory, het overkoepelend centrum binnen Arteveldehogeschool dat creativiteit, ondernemerschap en ondernemingszin stimuleert!

VICKY FRANSSEN

Vicky Franssen maakt als docent en onderzoeker binnen onze hogeschool oa. deel uit van de opleiding KMO-management en van het onderzoekscentrum Business & Management. Ze studeerde theoretische en experimentele psychologie aan de UGent waar ze in 2003 ook haar doctoraat behaalde. Ze heeft reeds jarenlang ervaring met kwalitatieve (interviews, focusgroepen, Human Centered Design) als kwantitatieve (enquêtes, experimentele designs, tijdsregistraties, statistiek) onderzoeksmethoden. 
Haar onderzoek is zowel te situeren binnen bedrijfskunde (business intelligence, marketingmogelijkheden en -moeilijkheden bij kleine KMO’s) als binnen sociale psychologie en sociale netwerksites (Facebook en (deel)community’s, digitale stress). Haar werk, onderzoek en opinies (vooral over sociale psychologie, sociale media, sharing en digistress) verscheen o.a. in enkele peer reviewed A1 tijdschriften en in de binnenlandse pers (Ad Rem, Knack, De Morgen, De Standaard, Het Nieuwsblad, De Kruitfabriek op VIER, Feeling, Plus Magazine, ...). Huidig academiejaar is ze projectleider van een ESF project After Work Starty.

HADIEL HOLAIL MOHAMED

Hadiel is oprichter en CEO van Kairafund.org en stampte mee Cyclobility uit de grond, een duurzame start-up die mensen op de fiets krijgt door fietsleasing aan te bieden aan werkgevers. Ze heeft tijdens haar werk als advocaat, als beleidsmedewerkster op het kabinet in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van Staatssecretaris De Lille, als business developer bij Bubble Post heel wat ervaring opgedaan in duurzaam ondernemen in de brede zin van het woord.

Hadiel is ook consultant voor bedrijven en organisaties rond maatschappelijke impact en duurzaamheid. Ze gelooft heel sterk dat bedrijven een krachtige hefboom zijn op weg naar een maatschappij waar iedereen telt en we in harmonie samenleven met de natuur.

Heb je vragen over hoe je van je bedrijf of organisatie een impactorganisatie kan maken, dan ben je bij Hadiel bij de juiste persoon.

CAROLINE VAN KEYMEULEN

Caroline Van Keymeulen startte haar carrière als tiener door zelf een schoolkrant te maken en die te verkopen. Haar eerste job was dan ook journaliste bij De Morgen. Maar het ondernemersbloed nam al snel de overhand en Caroline richtte een eigen zaak op in de eventindustrie. Met weinig tot geen professionele ondersteuning, nog voor de start-up scene België had bereikt, maar zoals ze zelf zegt: “Door vooral veel te vallen en toch terug op te staan.” Intussen heeft ze dat bedrijf dit najaar nog verkocht en is ze aan de slag als business coach. Met haar verhaal zal ze jou zeker inspiren. Wie niet durft falen, zal dat na deze talk wellicht anders bekijken.

 

LUC AERCUS

Luc Aercus is afgestudeerd als master Toegepaste economische wetenschappen en behaalde een bijkomende master in fiscaliteit en in vennootschapsrecht. Hij combineert ervaring en expertise inzake corporate governance van ondernemingen via zijn bijdrage aan onderzoek van de Vlerick Business School met een uitgebreide praktische expertise op vlak van accounting & controlling via diverse financiële functies bij bedrijven. Zo was hij zowel accounting manager, cost accountant als financial controller in een diversiteit aan kleine en middelgrote ondernemingen tot een beursgenoteerde internationale groep. Sinds 2017 is hij fulltime verbonden aan Arteveldehogeschool, voornamelijk als lector boekhouden en management accounting.

ILSE RASSCHAERT

Ilse werkt als zelfstandig consultant in strategie en organisatie ontwikkeling. Haar expertise ligt in het vorm geven van innovatieve producten en diensten, en het helpen ontwikkelen van nieuwe manieren van organiseren en samen-werken. Na 20 ervaring in internationale bedrijven en Vlaamse KMO's, als marketing en commercieel directeur, begeleidt ze vandaag ondernemers en hun organisaties naar een nieuw toekomstbeeld.

 


LOUIS HUYBRECHTS

Louis Huybrechts is gepassioneerd door marketingcommunicatie, content marketing, reclame en is vertrouwd met digitale marketingstrategieën. Na het behalen van een Bachelor in Communicatiemanagement, een Bachelor Marketing en een Postgraduaat Digital Marketing leerde hij als B-2-B-Marketeer de kneepjes van het vak. Nadien maakte hij de switch naar de dienst Marketing en Communicatie van Arteveldehogeschool, waar hij verantwoordelijk was voor de implementatie van alle online marketingcommunicatiestrategieën. De laatste jaren focuste Louis zich meer op international recruiting voor onze Engelstalige opleidingen, waarbij hij deze job combineerde met een functie als docent binnen de opleidingen Officemanagement en International Office Management. Louis' interesses gaan vooral uit naar de opbouw en afstemming van een customer journey, het optimaal inzetten van content marketing en digitale strategieën toepassen op jouw specifieke doelgroep en doelstellingen. In 2020 maakte Louis bovendien een vliegende start als oprichter en ondernemer van Hustl. Dit bedrijf maakt professionele websites op maat van de klant.

MARIE ADAMS

Marie Adams is in 2013 afgestudeerd als master in de Rechten aan de KU Leuven en behaalde in dat jaar ook het diploma van de specifieke lerarenopleiding. Daarna werkte ze een aantal jaar als advocate aan de Antwerpse en Kortrijkse balie waar ze ervaring kon opbouwen binnen diverse takken van het recht. Geleidelijk aan groeide haar interesse in het ondernemingsrecht en kon zij zich hierin verder specialiseren. Zo volgde zij onder meer de opleiding tot erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken. Sinds 2016 is zij tevens verbonden aan Arteveldehogeschool waar ze als docent diverse rechtsvakken geeft. Daarnaast begeleidt ze als coach jonge student start-ups die ze voornamelijk bijstaat met juridisch advies omtrent opstart en uitbouw van hun onderneming. Zo geeft ze workshops rond GDPR toegespitst op maat van KMO's, optimaliseert algemene voorwaarden, voorziet begeleiding bij het uitbouwen van crowdfunding campagnes en onderzoekt samen met de studenten de mogelijkheden inzake bescherming van hun intellectuele eigendom. Zij focust hierbij graag op het aanleren van de juiste vaardigheden zodat ondernemers ook in de toekomst zelfredzaam hun weg weten te vinden in het vaak ingewikkelde juridische landschap.

MATHIAS RIJNWALT

Een ondernemer met een grote passie voor digitale strategieën en innovaties.
Matthias startte zijn eerste bedrijfje officieel op 18 -jarige leeftijd en is vandaag de dag nog steeds actief in het geven van bijlessen “op kot”. Vandaag de dag (Zonder corona ;) ) begeleidt hij met zijn bedrijf Bijlesopkot een 75-tal studenten per semester.
Zijn studies Finance & Risk management combineerde hij met een extra master Entrepreneurship, innovation & design aan Vlerick.
Momenteel is Matthias fulltime zaakvoerder van Mtea, een bedrijf dat ondernemingen digitaal doet groeien via het aanbieden van digitale oplossingen, gaande van een eenvoudige webshop tot het digitaliseren van interne processen. Daarnaast brengt Matthias zijn passie voor E-commerce & digitaal ondernemen over op de derdejaarsstudenten Internationaal Ondernemen aan Arteveldehogeschool en is hij coach binnen het postgraduaat Digital Business Transformation.

ILSE LIEVENS

Ilse Lievens deelt als bedrijfspsycholoog graag haar ervaring in het selecteren en in dienst houden van geschikte werknemers voor jouw onderneming. Ilse heeft ervaring als HR officer in een internationale KMO. Ze werkte ook 5 jaar als academisch assistent voor de UGent waar ze o.a. toekomstige bedrijfspsychologen opleidde in het afnemen van selectiegesprekken en business games begeleidde. In 2017 maakte Ilse de overstap van de UGent naar Arteveldehogeschool om er als docent HRM in de bachelor- en postgraduaatopleidingen en als onderzoeker aan de slag te gaan. Ilse werkte dit jaar o.a. mee aan het project “Breath” waarbij ze samen met collega’s een AI chatbot ontwikkelde om stress bij ondernemers te voorkomen of reduceren.

PAULINE STEELANDT

Pauline Steelandt is afgestudeerd aan de UGent als bedrijfspsychologe. Na haar studies ging ze aan de slag in de detailhandel. Ze werkte voor bedrijven zoals Albert Heijn, Pearle, Lima bio food en Colruyt Group maar ook voor de start-up Daltix gespecialiseerd in retail data. Vorig jaar verbleef ze een jaar in Londen waar ze in de eventsector aan de slag was. Op Artevelde werkt ze mee aan het project Business start-up, is co-lector voor de vakken Marketing & Communicatie (2KMO) en E-skills voor marketeers en staat ook in voor Internationale marketing en bedrijfsonderhandelingen. Haar vrije tijd vult ze als ondernemer bij au studio au (vintage shop op Instagram).  

KATIA BOUTE

Katia Boute is in 2002 aan de UGent afgestudeerd als master in de rechten en geeft binnen de opleiding bedrijfsmanagement een aantal juridische vakken aan de richting rechtspraktijk. Ze besloot echter om ook haar passie voor psychologie te volgen en startte op ‘latere leeftijd’ aan een bijkomende therapie-opleiding in Antwerpen. In 2015 startte ze haar eigen praktijk voor coaching en psychotherapie: Time to Bloom. Binnenkort zal ze in de praktijkruimte van ‘Time to Bloom’ ook workshops organiseren, onder andere rond communicatie en het opbouwen van duurzame relaties. In 2019 werd ze immers geaccrediteerd tot Insights Discovery Practitioner. Als gastdocente binnen het postgraduaat geeft ze met veel enthousiasme haar workshop ‘Van zelfinzicht naar werkgeluk’.

Interesse om in te schrijven voor dit postgraduaat Ondernemen met Impact? Dat kan via deze link !

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden