Opleidingsprogramma en aanpak

Wil je meer info over elk vak van deze opleiding?

Raadpleeg de studiegids (ECTS-fiches)

In de studiegids kies je eerst de opleiding en het traject waarover je meer wil weten.
Klik 'Zoeken' en je kan snel naar de inhoud en leerdoelen van elk vak.
 

Het opleidingstraject bestaat uit 6 modules van telkens 5 studiepunten. Doorheen de verschillende modules krijg je de nodige tools aangereikt om je businessidee verder te verfijnen, en pas je de pas verworven expertise onmiddellijk toe op jouw businessidee. Gastsprekers en gastcolleges overgieten de inhoud met boeiende inspiratiesessies, good practices en verhalen over hoe jouw businessidee impact kan genereren in jouw buurt, sector en in de maatschappij.
We kiezen dus heel bewust voor een minimum aan theoretische lessen, en gaan resoluut voor de ontwikkeling van skills en concrete toepassingen (zgn. ‘skills development’).
De docenten van deze modules zijn jouw inhoudelijke coach en doorspekken hun module met eigen ervaring, en het aanbrengen van experten uit het werkveld (zgn. ‘field expertise en coaching’).

Doorheen dit postgraduaat word je daarnaast vanaf dag 1 begeleid door een projectcoach, die jouw eerste aanspreekpunt is voor de verdere ontwikkeling van jouw businessidee en businessplan (zgn. ‘process and project coaching’).
Je beëindigt deze opleiding met het opleveren en presenteren van je eigen businessplan, in bijzijn van een jury docenten en experten. Je stapt dus naar buiten met een gevulde rugzak!

Interesse om dit postgraduaat te volgen, maar daarom niet noodzakelijk alle modules? Je kan ook inschrijven voor één of meerdere modules (enkel de module Accelerate your Entrepreneurial Mindset kan je niet apart volgen). Zie Praktisch voor meer info!

Hoe ziet het opleidingsprogramma eruit?

Raadpleeg de ECTS-fiches voor meer informatie over elk opleidingsonderdeel

Find the Story in Your Idea (5SP)

Een goed bedrijf start met een goed verhaal! In dit vak leer je dan ook o.a. via design thinking methodes, brainstorming en storytelling een coherent, duidelijk en aantrekkelijk verhaal te schrijven en te vertellen. Via marktonderzoek kijken we hoe 'blue ocean' jouw idee is, m.a.w. zwem je met je idee alleen in de zee, of zijn er kapers op de kust die nu al met jouw idee aan de haal zijn gegaan?
 

Focus on Your Clients (5SP)

Wie zijn jouw klanten, en hoe moet je hen vinden en aanspreken? Marketinginzicht en -strategieën zetten je op weg, samen met de juiste toon in de juiste boodschap op het juiste moment én de juiste plaats. Wij nemen je mee en leren je denken vanuit klantperspectief.
 

Connect with Numbers (5SP)

Ondernemen zonder zicht te hebben op cijfers, is als 's nachts zwemmen op zee: de ervaring an sich kan dan wel fijn zijn, maar voor je het weet bots je tegen allerlei obstakels. In deze module krijg je inzicht oa. in de werking van budgetten, kostprijsberekeningen, fiscaliteit, een financieel plan, en leren we jou hoe je op een laagdrempelige manier data kan verzamelen en analyseren. Op die manier kan je met gedegen voorkennis meepraten wanneer je gesprekken aangaat met bv. de bank of je boekhouder.
 

Experience Going Digital (5SP)

Vandaag de dag is digitalisering niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Op welke manier moeten we dan ook vanuit ons bedrijf met klanten, leveranciers, overheid, enz. communiceren? In deze module gaat de wereld van SEO, SEA, videomarketing, reclame, apps, website voor jou open!
 

Optimize Your Impact (5SP)

Je impact verhogen, zowel naar jezelf, je eventuele werknemers als naar alle stakeholders, hoe doe je dat? In deze module verwerf je inzichten in HR- en leiderschapstechnieken, duurzaam ondernemen, maar gaan we ook dieper in op belangrijke aspecten binnen het ondernemingsrecht en nemen we bedrijfsonderhandelingen onder de loep.
 

Accelerate Your Entrepreneurial Mindset (5SP)

In deze module werk je aan de uitwerking van jouw businessidee. Nog geen concreet idee? Geen nood, vanaf dag 1 begeleiden we: je krijgt een projectcoach toegewezen, via brainstormtechnieken gaan we op zoek naar inspirerende ondernemersideeën en bovendien zijn jouw medecursisten jouw ‘critical friends’ en tegelijk inspirators en steunpilaren! Bij de uitwerking van jouw businessidee pas je de inhouden van alle andere modules toe en verfijn je deze. Op het einde van het academiejaar presenteer je jouw businessidee, al dan niet ondertussen al in de praktijk gerealiseerd, aan een jury docenten en vakexperten!

 

Interesse om in te schrijven voor dit postgraduaat Ondernemen met Impact? Dat kan via deze link !

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden