Waarom deze opleiding?

Vlaanderen is een land van KMO’s, kleine en middelgrote ondernemingen. Ondernemerschap zit in ons DNA en velen overwegen dan ook - soms na een aantal jaar aan de slag te zijn als werknemer - te starten met een eigen zaak, al dan niet (eerst) in bijberoep.

Ondernemen in de 21ste eeuw is echter niet meer wat het vroeger was. Snel schakelen, flexibiliteit en durf zijn de norm geworden in de economie van vandaag. Een onderneming starten met de juiste set skills, de juiste attitude en de juiste verwachtingen, is van cruciaal belang om van jouw onderneming een succes te maken. De wereld van vandaag rondom jou kennen en hier gericht op inspelen, geeft je business de broodnodige brandstof om vooruit te gaan en te kunnen groeien. Dit postgraduaat reikt je dan ook de nodige tools aan: denk niet aan saaie, muffe theorielessen, maar wel heel praktijkgerichte informatie waarmee jij met jouw ondernemersidee verder mee aan de slag kan. Heb je bij de start van dit postgraduaat nog geen concreet ondernemersidee? Geen nood, we helpen je in het begin van het academiejaar via inspiratiesessies, brainstormoefeningen en kritische intervisiegesprekken met docenten en je medestudenten om een ondernemend idee mét impact te vinden! Via dit postgraduaat leer je niet alleen jezelf als (toekomstig) ondernemer beter kennen, maar je krijgt ook belangrijke financiële, boekhoudkundige, juridische, (digital) marketing-inzichten mee.
Combineer dit alles met een hele resem inspirerende gastcolleges, een diverse groep medestudenten die jou doorheen het academiejaar challengen en inspireren, én last but not least een vaste projectcoach die vanaf dag 1 jouw eerste aanspreekpunt en begeleider wordt, en je hebt alle ingrediënten vast voor een leerrijk jaar!  

We staan gekend voor onze praktijkgerichtheid. Volgende partners hebben dan ook al toegezegd dit postgraduaat mee te ondersteunen (bijkomende partners volgen in de nabije toekomst, houd onze website in de gaten!) en gastlessen te komen verzorgen:

 
 
Klaar voor een topjaar? Schrijf nu in. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden