Heel wat studenten uit de Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs ondernemen binnen of buiten hun opleiding schitterende initiatieven. Ze ontwikkelen producten of zetten projecten op poten. Dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Tijdens het TROTS-event op 18 april wordt de meest gemotiveerde ondernemende student beloond met het TROTS-certificaat als blijk van erkenning. 

Het project

Alle studenten uit de opleiding Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs kregen de kans om een voorstel in te dienen. De TROTS-verantwoordelijken hebben uit de kandidaten drie zéér bijzondere projecten weerhouden. De geselecteerde studenten presenteren op 18 april hun werk aan medewerkers uit de opleiding, partners uit het werkveld en alumni. Na de voorstelling kiezen alle aanwezigen de winnaar van de TROTS-award via een stemming.

Benieuwd naar de kanshebbers?

  • Martijn Dewulf studeert lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie, maar hij runt ook drie B&B's én een feestzaal net buiten het centrum van Gent. Hij nam de familiezaken over in 2016. Sindsdien is hij de feestzaal aan het uitbreiden en won hij al verschillende prijzen met de bed & breakfasts op verhuursites. 
  • Toon Van Hoyweghen richtte met enkele vrienden de vzw 'Out of this World' op, die zich focust op het organiseren van Live Action Role Playing (LARP) events. Hun eerste evenement staat gepland voor deze zomer, dan openen ze de toverschool Myrddin Emrys College. Maar ze hebben nu al inschrijvingen uit zeven verschillende landen, waaronder Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Toon heeft al een diploma leraar lager onderwijs op zak en studeert nu Engels in onze opleiding.
  • Seppe Herrebout is lid van Tamos, een vereniging van jonge vrijwilligers die zich inzetten voor asielzoekers in het Rode Kruis-opvangcentrum te Eeklo. Ze organiseren minstens twee keer per maand leuke educatieve activiteiten voor de bewoners. Tamos is Afghaans voor 'verbinding'. De jongeren willen namelijk verbinding tussen de diverse groep van vrijwilligers en de asielzoekers stimuleren, maar ook tussen de asielzoekers en de nabije omgeving door sportwedstrijden, spelletjesnamiddagen, wandelingen … Seppe studeerde al Latijn en wiskunde in onze opleiding en neemt nu fyscia op als extra onderwijsvak.

Het event

Alle studenten werden uitgenodigd om een voorstel voor een eigen project in te dienen, in het kader van TROTS. De beste kandidaten mochten op woensdag 18 april hun idee voorstellen tijdens een ontmoetingsdag met het werkveld. Toon Van Hoyweghen werd tijdens het evenement verkozen tot winnaar en werd beloond met het TROTS-certificaat. Hij organiseert met zijn vzw 'Out of this World' Life Action RolePlaying-evenementen en overtuigde de aanwezigen met zijn passie en zijn originele insteek. Proficiat! 

Lees het nieuwsbericht