Er zitten heel wat uitstekende fotografen in de opleiding Journalistiek. De opleiding organiseert daarom een fotowedstrijd voor al haar studenten. 52 van hen dingen mee voor de publieks- en juryprijs. Voor de publieksprijs konden de studenten en docenten tot 11 mei online stemmen op voetweg66.be, het mediaplatform van de opleiding. 

Wedstrijdverloop

In februari lanceerde de opleiding een oproep naar al haar studenten om hun juweeltjes in te dienen via een formulier op voetweg66.be, het mediaplatform van de opleiding. 52 studenten dienden een werk in. Een jury van docenten nomineerde 10 topstukken

Deze 10 kregen een plaatsje op voetweg66.be. Studenten en docenten konden daar tot 11 mei online hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. 

Foto-expo en prijsuitreiking

Op 24 mei kwam de jury nogmaals samen en selecteert de winnaar voor de juryprijs. Op diezelfde dag werden de 10 genomineerde stukken op grote prints tentoongesteld op de vierde verdieping van Kantienberg, de thuishaven van de opleiding Journalistiek. Na een plechtige opening van de expo, maakte de jury de winnaars bekend bij een receptie op de 10de verdieping:

  • Hannelore Coen haalde daar meer dan 800 stemmen voor haar beeld ‘nen Ajoin te ruste’ en sleepte zo de publieksprijs in de wacht. 
  • Jietse Vandenbussche werd op zijn beurt bekroond met de juryprijs voor zijn beeld ‘vlees-hoop’. 

Lees het nieuwsbericht

fotojouniek trots journalistiek arteveldehogeschool foto expo