Op donderdag 21 juni werd campus Sint-Annaplein omgetoverd in een sociale ontmoetingsplek tijdens Passie voor sociaal werk. Studenten stelden hun bachelorprojecten voor, vertelden over hun internationale ervaringen en om 17u. werd de TROTS-award uitgereikt aan de meest maatschappelijk geëngageerde student uit de opleiding.

Het project

Er waren vier genomineerden die kans maken op de TROTS-award van de opleiding Bachelor in het sociaal werk:

  • Tweedejaarsstudent Bavo Parmentier werd genomineerd omwille van een combinatie van activiteiten die hij als vrijwilliger uitoefent. Hij is politiek actief bij Groen, is redder aan zee, is als voormalig topsporter trainer voor kinderen en jongeren in atletiek en zwemmen, hij is als praeses actief in een studentenbeweging én hij richtte samen met zijn ouders en aantal gelijkgezinden de vzw Gandalf op, die vakanties organiseert voor mensen in armoede.
  • Derdejaarsstudenten Feline Cauwels en Sathya De Grande stonden mee aan de wieg van vzw Tamos. De vzw bestaat uit een groep jonge vrijwilligers, die zich inzetten voor bewoners van het Rode Kruis-opvangcentrum te Eeklo. Minstens twee keer per maand organiseren zij leuke, verbindende en educatieve activiteiten voor alle bewoners van het centrum, in samenspraak met hen.
  • Ellis Aukema (derde jaar) is vrijwilligster bij vzw Humain, waarmee zij regelmatig naar Duinkerke en Calais trekt om er te spreken met vluchtelingen en hen van materiaal te voorzien. Daarnaast is ze betrokken bij AFS Vlaanderen, een organisatie die jongeren aanspoort om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Enkele jaren geleden reisde ze met AFS naar Ghana, om les te geven en kinderen met polio te ondersteunen. Daarnaast is Ellis al tien jaar vrijwilligster bij Gent Jazz.
  • Marta Maes (tweede jaar) is als vrijwilligster actief bij Comac, de studentenbewegingen van PVDA. Marta organiseerde als bestuurslid van Comac Gent o.a. de mars voor solidariteit en mensenrechten op 24/03/2017, de actie tegen datingsite Richmeetbeautiful aan het begin van het academiejaar, een solidariteitsreis naar Palestina samen met Geneeskunde voor de derde wereld …  Marta komt in oktober 2018 op voor PVDA Gent.

Het event

De winnaar werd bepaald op basis van stemming. Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Van Deurzen reikte op 21 juni om 17u. de TROTS-award uit tijdens het evenement Passie voor sociaal werk. Derdejaarsstudenten Feline Cauwels en Sathya De Grande kregen de meeste stemmen voor hun belangeloze inzet voor vzw Tamos. Ze mochten ook een prijs van € 100 in ontvangst nemen voor de vzw. Van harte proficiat!