De voorbije weken ging de opleiding Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs op zoek naar studenten die zich vrijwillig inzetten voor anderen en dit combineren met hun drukke opleiding.

Het project

Als opleiding weten we al langer dat veel van onze studenten zich belangeloos inzetten voor de maatschappij maar we weten amper welk verschil ze daarbij maken voor een ander. Om hier verandering in te brengen gingen we de voorbije twee maanden op zoek naar die mooie projecten.

Na een boeiende nominatieperiode waarbij studenten zichzelf konden nomineren of genomineerd konden worden door een medestudent, bepaalde een jury uit de verschillende mooie projecten een shortlist. De vijf kandidaten op de shortlist zijn:

  • Aron Van maldegem (OLO1)
  • Bo De Vlieger (OLO2)
  • Febe Van de Walle (OLO1)
  • Fiebe Geirnaert (OLO2)
  • Laure Vandewalle (OLO1)

Eenmaal de shortlist bekend was, werd een publiekscampagne opgezet. Via de instagrampagina (@trots.olo) van dit project vertelden de kandidaten waarmee ze bezig zijn en kregen ze likes voor hun project. Met 2540 stemmen was de respons en waardering groot. De resultaten van deze stemcampagne worden samengevoegd met het oordeel van de jury om te bepalen wie met de eerste award gaat lopen. 

Het event

De uitreiking van deze eerste TROTS-award voor studenten lager onderwijs vond plaats op woensdag 25 april 2018 om 12.20 u op campus Brusselsepoortstraat van de Arteveldehogeschool. Fiebe Geirnaert maakte veel indruk met haar inzet voor vrijwilligersorganisatie Tamos, die activiteiten organiseert voor en met asielzoekers in het Rode Kruis-opvangcentrum te Eeklo. Zij werd dus beloond met het TROTS-certificaat en een cheque van 150 euro. Proficiat! Samen met de uitreiking van de award vindt een groot event plaats georganiseerd door de studentenvertegenwoordigers van de opleiding. 

Lees het nieuwsbericht