TROTS-award Verpleegkunde

Studenten Verpleegkunde ondernemen doorheen hun studiejaren schitterende initiatieven. Initiatieven waar we terecht TROTS op zijn én die we kunnen linken aan de 21st century skills die ondertussen verweven zitten binnen elke opleiding.

Stem nu voor 1 van de genomineerde studenten!

Stemmen op de kandidaten kan vanaf 6 mei tot en met 12 mei. Op 13 mei viert de opleiding Verpleegkunde de Internationale dag van de verpleegkunde en zal de winnaar bekend gemaakt worden.
De winnaar wordt geselecteerd op basis van het aantal stemmen en een onafhankelijke jury.

Naar het stemformulier
Elke deelnemer kan 1 stem uitbrengen

Maak kennis met de genomineerden van 2019

Bernard De Boeck en Ellen Lanckman - De duurzame student verpleegkunde

 

"Als ouders en partners is het steeds zoeken naar een balans tussen het 4 jarige proeftraject verpleegkunde en een gezinsleven, de kinderen, de financiën en sommige nog een werkleven... Dit maakt dat we elke dag, elke week moeten zoeken om zowel een "goede ouder", "een goede partner", "een goede huisvader/moeder " te zijn en ondertussen toch ook slagen voor alle modules."

 

"Het volhouden, ondanks het bloed, het zweet en de tranen. Dankzij de stages, tijdens dewelke ik haast op wolkjes loop, omdat ik zo hard voel dat verpleegkunde iets is wat ik met hart en ziel doe. De inzet voor meer dan 100%, zo voelt het soms voor mij en het feit dat wij nu het einde van het derde jaar bijna bereikt hebben, met goede tot zeer goede punten, zowel voor de examens als voor de stages.

Wij vinden dat elke mama en papa in de opleiding en al zeker deze van de eerste lichting van het nieuw curriculum de TROTS award verdient. We zijn degenen die zeer bewust en met een flink aantal risico's aan de opleiding zijn begonnen. Het was vallen of vliegen toen we sprongen. Maar door onze volharding, door de steun van onze omgeving, familie en vrienden, die ons soms weken- of maandenlang niet horen of zien omdat we alweer aan het studeren zijn voor een zoveelste examen, door ons lef om zekerheden overboord te gooien hebben we nog altijd wind onder onze vleugels. We hebben het leven bij de kraag gegrepen, het recht in de ogen gekeken en gezegd: wij zijn verpleegkundigen, in hart en ziel! Mochten wij nu ook nog eens de TROTS award hiervoor krijgen, in het jaar dat Florence Nightingale 199 jaar zou geworden zijn, dan zouden wij glimmen van trots!"

Stem voor Bernard en Ellen

 

 

Hannah Meuret - De student verpleegkunde als coach en leider

 

"Ik ben voorzitter van de studentenraad van de opleiding verpleegkunde. Hetgeen ik als (recente) voorzitter van de stuvers nastreef is om me steeds voor de volledige 100% in te zetten voor mijn medestudenten."

"Ik hecht heel veel belang aan ieders mening en probeer een brug te slaan tussen de opleiding en de studenten. Dit alles is waarschijnlijk niet steeds voor iedereen "zichtbaar" maar achter de schermen zet ik me steeds ten volle in. Bovendien streef ik ernaar dat mijn medestudenten mij als een aanspreekpunt en volwaardige vertegenwoordiger van de opleiding en de hogeschool zien. Als huidige voorzitter is het verder ontwikkelen en motiveren van het Stuverteam één van mijn voornaamste prioriteiten. Het helpen, luisteren en steeds het beste uit iedereen proberen halen zit in mijn bloed en ik vind het dan ook een grote eer dat ik deze kans heb gekregen om mijn medestudenten te vertegenwoordigen."

Stem voor Hannah

 

Over de Trots award

Alle studenten Verpleegkunde konden medestudenten nomineren van wie zij vinden dat zij er met een bepaalde vaardigheid bovenuit steken:

  • De duurzame student verpleegkunde
  • De speurende en onderzoekende student verpleegkunde
  • De student verpleegkunde als wereldburger
  • De creatieve, ondernemende, innovatieve student verpleegkunde
  • De digitale student verpleegkunde
  • De student verpleegkunde als coach en leider