De opleidingen Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs en Bachelor in de pedagogie van het jonge kind zijn TROTS op hun studenten! Daarom willen zij een student in de bloemetjes zetten die ook buiten de opleiding een engagement opneemt en zich daarbij belangeloos inzet voor anderen.

Een sportactiviteit organiseren voor kinderen in armoede, koekjes verkopen voor een lokaal verzorgingstehuis, gaan voorlezen in het ziekenhuis ... Elk engagement dat getuigt van wereldburgerschap en/of het verschil maakt, kan met de TROTS-award en de bijhorende beloning gaan lopen! We vroegen aan studenten en docenten om geëngageerde (mede)studenten te nomineren. Uit meer dan zestig kandidaten heeft de jury drie topkandidaten per opleiding geselecteerd: 

Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs

  • Jana is al 4 jaar actief als animator bij Joetz en VFG-jong. In 2017 werd Jana gelauwerd als actiefste vrijwilliger van het jaar. Ook in het werken met kinderen met een beperking vind Jana veel voldoening. Ze vindt het superbelangrijk dat ook zij de tijd van hun leven hebben en gaat daar vol voor. Zoals ze zelf zegt: “Mijn avonturen bij Joetz zijn nog zeker niet gedaan: ik blijf dit doen voor de rest van mijn leven!”. 
  • In de zomer van 2016 ging Elfie voor het eerst spullen afzetten bij ‘VZW Een hart voor vluchtelingen’ in Gent. Geïnspireerd door de sfeer die daar hing, werd dit voor Elfie de start van een mooi en intensief engagement. Na een gesprek met de oprichtster Evelyne Huyghe werd de kinderwerking ‘Woepie Watoto’ opgericht. Elfie ging aan de slag als coördinator. 
  • Elke zomer vind je Melissa bij Speelplein Joepla in Lochristi. Daar engageert ze zich met veel plezier voor een inclusieve speelpleinwerking en de kleuterwerking. Dit combineert ze met een engagement op de jeugddienst. Extra uitdagend vindt ze de vakantiekampen bij het Rode Kruis en vzw Kadee, waar ze een aanbod verzorgt voor kinderen uit maatschappelijk kwetsbare groepen. 

Bachelor in de pedagogie van het jonge kind

  • Carlo is sinds jaar en dag vrijwilliger bij vzw Kadee. Hij zet zich daar in om kinderen en jongeren in kwetsbare situaties een fantastische vakantie te bezorgen, want volgens Carlo verdienen alle kinderen het om in de vakantie een week op kamp te gaan en gewoon te genieten. 
  • Sofie engageert zich op sportieve wijze voor kinderen en voor volwassenen met een beperking via de basketbalploeg 'G-ploeg'. Dat staat voor gemotiveerd, gezellig en in groep sporten. Ze startte de ploeg een jaar geleden op samen met haar zus, omdat er in de buurt geen basketploegen waren voor mensen met een beperking. 
  • Simon richtte samen met twee vrienden Hangjongeren op. Binnen dat project wil hij elk kind of elke maatschappelijk kwetsbare jongere een sportieve en fijne vorm van vrijetijdsbesteding aanbieden. Als een echte bezieler van deze missie staat Simon elke dag klaar voor anderen, vol waardering en goede moed. 

Surf naar de Facebookpagina van campus Sint-Amandsberg en stem voor jouw favoriet!