Internationaal netwerk

Goede internationale relaties zijn de hoeksteen van internationalisering . Partners in het internationale netwerk kunnen onderzoeksinstellingen, hoger onderwijsinstellingen, middenveldorganisaties en bedrijven zijn. De hogeschool en haar opleidingen maken bewuste keuzes om dat netwerk te onderhouden.

Hoger onderwijsinstellingen in het buitenland spelen een belangrijke rol. Samen werken ze aan het opleiden van hun studenten in deze internationale context. Daarnaast is de Arteveldehogeschool lid van verschillende internationale netwerken.

Arteveldebreed investeert de hogeschool in de uitbouw van partnerschappen met niet-Europese hoger onderwijsinstellingen en stagepartners.  Als koploper in het aantal Erasmusmobiliteiten kijkt de hogeschool verder dan de gekende Europese mobiliteitsprogramma’s en creëert zij ook mondiaal een kwaliteitsvol aanbod.  

Het netwerk omvat momenteel 89 landen. Binnen dit netwerk zijn er vijf landen, de strategische allianties: China, Canada, Ecuador, Vietnam en Zuid-Afrika waar het netwerk wordt beheerd en uitgebouwd door een strategisch agent.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }