Activiteitenkalender

 Woensdagnamiddag 11 september 2019

Bezoek aan het nieuwe sportcomplex van de Arteveldehogeschool

 

Beste ex-collega,

We nodigen jou graag uit op onze volgende ExArte-activiteit op woensdag 11 september 2019: bezoek aan de gloednieuwe Arteveldesportcampus Watersportbaan en een optreden van dansgroep Miroir d’Eux met hun productie  T’es Moins.

De sportcampus
De Arteveldehogeschool in Gent heeft een nieuwe sportcampus, vlakbij de Watersportbaan in het hart van sportief Gent. Reeds vele jaren was er behoefte aan een eigen accommodatie voor de studenten van de lerarenopleiding lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie. Maar ook voor de toekomstige leraars kleuter- en lager onderwijs is de infrastructuur welkom. Ook de 13.000 andere studenten en 1300 medewerkers hebben nu een aantrekkelijke en betaalbare sportinfrastructuur.
De hogeschool wil studenten en docenten immers aanzetten tot een gezonde levensstijl.
Het prachtige en energiezuinige gebouw is meer dan enkel een sporthal.  Er zijn een uitgebreide fitnessruimte, een klimmuur, een danszaal en judolokalen. Op de nieuwe campus zijn ook alle klassen en ontmoetingsruimtes voor de studenten leerkracht LO samengebracht. In de twee grote leslokalen, waar tachtig en zestig studenten les kunnen volgen, kan men op verschillende manieren les volgen: al rechtstaand, op een wiebelstoel of op een kruk. Elke twintig minuten veranderen de studenten van positie  zodat ze bij de les blijven en hun zithouding telkens aangepast wordt. In de nieuwe sportcampus wordt gewerkt met geluidsabsorberende materialen. LED-verlichting moet ervoor zorgen dat aanwezigen zich niet verblinden als ze de bal volgen

Op woensdagnamiddag 11 september 2019 bezoeken we het nieuwe sportcomplex van de Arteveldehogeschool, met een  verrassingsact.
Binnenkort vind je hier alle informatie over deze ExArte-activiteit .

 

 

 

 


Een voorsmaakje? Klik op https://www.youtube.com/watch?v=AZg4v5LRFTE

Miroir d’Eux
Miroir D’Eux  geeft jongeren de kans om met hedendaagse  dans  hun talent  onvoorwaardelijk tot ontplooiing te brengen.
Het voorbije jaar werkte Pol Coussement samen met Magalie Mattana-Falvo en 13 jongeren tussen 11 en 18 jaar in Roubaix. Niet direct getrainde dansers maar jongeren uit een maatschappelijk kwetsbare wijk in Roubaix die ongelooflijk veel goesting hadden om met Magalie en Pol een dansproductie te maken. Wat zij op het podium brengen is straf.
Pol is oud-student van de Arteveldehogeschool en is artistiek directeur van ‘Passerelle’, platform voor jonge dans, een cultuureducatieve organisatie. Passerelle begeleidt kinderen en jongeren en stimuleert hen om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien. Passerelle heeft expertise omtrent  werken met maatschappelijk kwetsbare jongeren.
In het kader van het Europees uitwisselingsprogramma Transdanse werkt Pol samen met Magalie en de groep Miroir d’Eux. Als leerkracht  realiseert Magalie  graag sterke en unieke belevingsprojecten met jongeren.

Meer informatie? Klik op https://www.miroirdeux.fr/qui/

Het wordt dus een activiteit die je niet mag missen: geleid bezoek aan de nieuwe sportcampus  met unieke dansvoorstelling in de gloednieuwe sportaccommodatie. Spreek af met oud-collega’s/vrienden, beleef samen een boeiende en aangename namiddag.

Programma

13.45 uur Onthaal:  Watersportlaan 4, 9000 Gent
14 uur Rondleiding sportcampus 
Inleiding Miroir d'Eux door Pol Coussement
Dansvoorsteling Miroir d'Eux
16 uur Koffie en gebak


Inschrijven
We verwachten uiterlijk maandag 02 september 2019  je inschrijving én betaling (€14 - p.p. voor leden ExArte; €17 - p.p. voor niet-leden ExArte). Inschrijvingsformulier: klik hier.
 

Bereikbaarheid: nabij het AZ Jan Palfijn en UGENT- gebouw Lichamelijke Opvoeding
-Openbaar vervoer:
  Vanaf het Sint-Pietersstation: neem bus 9, 14 of 15 naar halte 'Beneluxplein', of tram 2 of 4 naar halte 'Bernard Spaelaan'
  Vanaf het Dampoortstation: neem bus 38 of 39 naar halte 'Beneluxplein' 
​-Met de wagen: voldoende parkeermogelijkheid in de ruime omtrek


Het bestuur van ExArte vzw, met hartelijke groeten, 
Marc Claeys, Walter De Meyere, Jo De Waele, Magda De Wolf, Agnes Florus, Jeanne Leniere, Wim Reynebeau, Renata Savelbergh, Rita Tack en Rita Vandenberghe

 

Noteer nu reeds in je agenda:

Op 12 december 2019 is in theater Tinnenpot Godfried Bomans de centrale figuur.