Activiteitenkalender

Donderdag 12 december 2019

Bomans stand up Tragedy
door Erik Van Herreweghe

In theater Tinnenpot 
 

Beste ex-collega,
 

Traditiegetrouw nodigen we jou graag uit op onze jaarlijkse ExArte-eindejaarsontmoeting op donderdag 12 december 2019: voorstelling Bomans stand up Tragedy door Erik Van Herreweghe gevolgd door kaas-en-wijnfestijn.

Erik Van Herreweghe vertelt over de gedeelde ervaringen die Godfried Bomans en hijzelf als kind van een nationaal politicus hebben gekend.
De vader van Erik (Maurice Van Herreweghe) was een Gents volksvertegenwoordiger en senator, die van Godfried (Jan Bomans) was kamerlid.
We krijgen een uniek literair, poëtisch en tragikomisch tijdsbeeld van Vlaanderen en Nederland tussen 1940 en 1970 dat nog steeds nijpend actueel is.

Erik: “Ik kwam tot de ontdekking dat er affiniteiten en raakpunten waren tussen het leven van Bomans en mezelf. Deze worden dan ook tijdens de voorstelling getoond. De teksten van Bomans zijn geestig, dat valt niet te ontkennen. Toch intrigeerden ze me vooral omdat ze steeds op het einde een andere lading dekken dan wat men er oorspronkelijk van verwacht en dat hier meermaals de tragiek aan de basis ervan ligt. Dat maakt Bomans tot een schrijver maar vooral verteller, die tot op vandaag absoluut de aandacht verdient”.

Godfried Bomans (1913-1971) was een Nederlands auteur, columnist en mediapersoonlijkheid. Hij werd bij het grote publiek vooral populair door zijn roman ‘Erik of het klein insectenboek’ en de strip ‘Pa Pinkelman’.
Erik Van Herreweghe (° 1956) studeerde in 1979 af aan Studio Herman Teirlinck en was sindsdien actief in vele theatergezelschappen o.a. NTGent, Blauwe Maandag Compagnie en Het Toneelhuis. Vanaf 1981 duikt hij ook op in vele televisiefilms en televisieseries.

‘Een Bomans om duimen en vingers af te likken, wervelend en op topsnelheid gebracht door een enthousiaste spraakwaterval en Bomanskenner par excellence’. (Warre Borgmans)

 

 

 

 

 

 

Opnieuw is Tinnenpot onze gastlocatie, waar we zullen genieten van een unieke voorstelling in een gezellig kader met lekker eten en fijne ex-collega’s.

Programma
10.30 uur:
Onthaal in theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21, Gent
11 uur: Erik Van Herreweghe met ‘Bomans stand up Tragedy’
12.15 uur: aperitief, kaas-en-wijnbuffet, dessert en koffie/thee, eveneens in theater Tinnenpot

Inschrijven
We verwachten uiterlijk maandag 30 november 2019  je inschrijving én betaling (€45 - p.p.) Voor het  inschrijvingsformulier: klik hier

Bereikbaarheid
De ondergrondse parking Sint-Michielshelling is gelegen op loopafstand van de Tinnenpotstraat.
penbaar vervoer: alle trams en bussen richting Korenmarkt.

 

Tot op 12 december in theater Tinnenpot.
Ook partners en vrienden zijn welkom.
Het bestuur van ExArte: Marc Claeys, Walter De Meyere, Jo De Waele, Magda De Wolf, Agnes Florus, Jeanne Leniere, Wim Reynebeau, Renata Savelbergh, Rita Tack en Rita Vandenberghe