Activiteitenkalender

 Dinsdagnamiddag 21 mei 2019:

Kennismaking met het getransformeerde stadsdeel De Waalse Krook.


Beste ex-collega,

Zoals reeds aangekondigd vindt onze volgende samenkomst plaats op dinsdag 21 mei 2019.
We brengen een geleid bezoek aan het Gentse stadsvernieuwingsproject DE KROOK, waar de stadsbibliotheek is gevestigd.

De transformatie van de Waalse Krook

Van leerlooiers tot gloeikousjes, van textielfabrieken tot hippe cafés, van Wintercircus tot de bibliotheek van de 21ste eeuw. We verkennen het verleden en de toekomst van de site van de Waalse Krook, gekneld tussen Schelde en Walpoortstraat.
In 2017 verrees in Gent de Krook, een nieuw centrum voor kennis, cultuur en economie. Er kwam een nieuwe bibliotheek -een plaats voor leren, ontmoeting en beleving- en een Centrum voor Nieuwe Media. Het futuristische gebouw is een landmark binnen Gent, een monument waar we fier op mogen zijn.
Maar wat wil dat precies zeggen, een bibliotheek van de 21ste eeuw? Tijdens de wandeling zal de gids deze vraag concreet beantwoorden door in de bibliotheek op verkenning te gaan en op een aantal plekken precies aan te geven op welke manier de nieuwe ideeën geïncorporeerd zijn in het gebouw.
Maar de Waalse Krook is meer dan een bibliotheek alleen. Ook een ander groot gebouw in dezelfde wijk krijgt een welverdiende facelift. In het gerenoveerde Wintercircus wordt ruimte voorzien voor ontmoeting, wonen, kantoren, handel, horeca en een nagelnieuwe state-of-art concertzaal. De hele buurt tussen de Walpoortbrug, de Ketelvaart, de Nederschelde, de Lammerstraat en het begin van de Sint-Pietersnieuwstraat wordt grondig aangepakt, waardoor deze van oudsher verloederde stadswijk plots bovenaan menig ‘must see’-lijstje zou moeten staan!

Afspraak om 13.45 uur aan de ingang van De Krook (brug ter hoogte van de hoek Kuiperskaai-
Lammerstraat) waar de gidsen ons zullen opwachten.

Nadien worden we verwacht in de cafetaria voor een koffie met gebak.

Opnieuw een ExArte-activiteit om zeker mee te maken!

We hopen dat jij er ook bij wil zijn. Spreek af met oud-collega’s/vrienden en beleef samen een leerrijke en aangename namiddag en ontmoet je oud-collega’s.

 

Programma

13.45 uur:           onthaal - Miriam Makebaplein 1, Gent,  voor de ingang van het gebouw
14 uur:                  bezoek De Krook met gids, in 2 groepen
16 uur:                 koffie en gebak  in de cafetaria De Krook

 

Inschrijven

SNEL inschrijven is de boodschap. Omdat er slechts 2 gidsen beschikbaar zijn moeten we het aantal inschrijvingen beperken tot 50! Het tijdstip van betalen hanteren we als criterium om erbij te zijn.
We verwachten uiterlijk dinsdag 07 mei 2019  je inschrijving én betaling (€14 - p.p. voor leden ExArte; €17 - p.p. voor niet-leden ExArte). Inschrijvingsformulier: zie bijlage.

 

Uitstekende bereikbaarheid

  • Openbaar vervoer: veel bussen (5,6,8, 70 tot 74, 76 tot 78) alsook tram 4 en tram 2 stoppen aan  Gent Zuid (Woodrow Wilsonplein).
  • Met de wagen: ondergrondse parking Zuid.

 

Het bestuur van ExArte vzw, met hartelijke groeten, 
Marc Claeys, Walter De Meyere, Magda De Wolf, Agnes Florus, Jeanne Leniere, Wim Reynebeau, Renata Savelbergh, Rita Tack en Rita Vandenberghe

 

Noteer nu reeds de volgende activiteiten 2019:

In september 2019 bezoeken we het nieuwe sportcomplex van de Arteveldehogeschool, met een  verrassingsact. De datum ligt nog  niet vast.
Op 12 december 2019 is in theater Tinnenpot Godfried Bomans de centrale figuur.

We werken aan een boeiend ExArte-jaar 2019-2020!