Activiteitenkalender

Donderdag  13 december 2018 

De theatervoorstelling: “De Catilinarische redevoeringen” van Cicero, opgevoerd door Guido Vanderauwera.

Beste ex-collega,

Naar goede gewoonte bieden we in december een theatervoorstelling aan: op donderdag 13 december 2018 zal de acteur Guido Vanderauwera ons meenemen terug in de tijd, tot 60 voor Christus. Hij brengt de “Catilinarische Redevoeringen” van de Romeinse redenaar en schrijver Marcus Tullius Cicero, in een bewerking tot een monoloog door Daniël Gijbels (zelf advocaat); regie: Jo Decaluwe. Het gaat om de vier aanklachten die Cicero in de hoedanigheid van consul aan het adres van Lucius Sergius Catilina richtte toen diens (vermeende) samenzwering tegen de Romeinse republiek aan het licht kwam. Catilina was de tegenstander van Cicero in de consulverkiezing. De ‘politiek correcte puritein’ Cicero krijgt een menselijk gelaat, midden de intriges van macht, de politieke afrekeningen en één van de meest groteske samenzweringen uit de wereldgeschiedenis.

Guido Vanderauwera is autodidact in hart en nieren. Hij gaf gestalte aan de professor in ‘De Les/La Leçon’ van Ionesco in een regie van Dirk Tanghe.
In een regie van Jo Decaluwe speelde hij de echtgenoot in ‘Huwelijksspel’ van Albee en trad hij op als verteller in het muziektheater ‘De levende Stoel’ van Femke Sonnen.
Net als in ‘Cicero’ weet hij het publiek te boeien met een kanjer uit de wereldgeschiedenis: het levensverhaal van de kerkvader Augustinus. Zijn ervaring in het brengen van monologen werd ook in 2017 gevalideerd. Hij bracht toen ‘Claus’ naar aanleiding van het 10-jarig overlijden van de meester, een totaalconcept van Steef Verwee.

Na de opvoering van de monoloog volgt de lunch: een gezellig samenzijn aan het kaas- en wijnbuffet.

Dit ExArte-gebeuren mag je echt niet missen !!! Ook je partner en vrienden zijn van harte welkom. We maken er samen een aangename en onvergetelijke samenkomst van.

Programma

10.30 uur:

deuren open in theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21, Gent

11.00 uur: Guido Vanderauwera met “De Catilinarische Redevoeringen” 
12.15 uur – 15.00 uur:

aperitief, kaasbuffet en twee consumpties, dessert en koffie/thee, eveneens in theater Tinnenpot


Inschrijven
We verwachten uiterlijk maandag 03 december 2018 je inschrijving én betaling (€40,- p.p.).
Inschrijvingsformulier.

Bereikbaarheid
De ondergrondse parking Sint-Michielshelling is gelegen op loopafstand van de Tinnenpotstraat.
Openbaar vervoer: alle trams en bussen richting Korenmarkt.

 

Tot op 13 december in theater Tinnenpot.
Het bestuur van ExArte vzw, met hartelijke groeten, 

Marc Claeys, Walter De Meyere, Rita Dhoore, Agnes Florus, Jeanne Leniere, Wim Reynebeau, Renata Savelbergh,
Rita Tack en Rita Vandenberghe