Goe Gespeeld!

Wa's da?!

Ons RePLAY team bouwt mee aan een wereld waarin elk kind Goe kan Spelen! Goe, zonder d, want spelen is ook nooit af… Of ’t is met een hoek af. 

Helena maakt daarom deel uit van het Goe Gespeeld!-netwerk*, om onze expertise over #risicovolspelen te delen. 

De partners van Goe Gespeeld!* zijn daar waar er kinderen zijn of waar er over kinderen gesproken wordt. Het omvat de grote jeugdbewegingkoepels, opvoedingsondersteunende instanties, organisaties gelinkt met kinderopvang en scholen, en zij die strijden voor de natuur. Ze maken samen van de wereld één grote speelplek.

 

Hé... #risicovolspelen is ok!

Niet alleen ons RePLAY-team is overtuigd van het belang van #risicovolspelen... Het Goe Gespeeld!-netwerk koos #risicovolspelen tot hét aspect van goe spelen om dit jaar te belichten:

"Kinderen zoeken hoe dan ook telkens het avontuur op in hun spel. En we moeten hen dat ook gunnen. Spelen moet met een bult en buil kunnen. Ongelukjes gebeuren en daar leert zowel het kind als de begeleider uit. Op het einde van de dag onthoudt het kind het avontuur en niet de gescheurde broekspijp en geschaafde knie. Plakker er op en hup, terug de wijde wereld in!" 

De campagne 'Hé... het is ok!' omvat verschillende posters, elk met een focus op een ander soort activiteit of speelplezier.

  • Onze ondernemende peuter toont alvast zijn klimkunstjes. 
  • Benieuwd naar de achtergrond van de campagne, of naar de andere posters? In afwachting van de nieuwe Goe Gespeeld!-website (coming soon!) vind je ze hier

* Goe Gespeeld! is een samenwerkingsverband tussen de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS), de Ambrassade, Kind & Samenleving, Chirojeugd Vlaanderen, KSA, KLJ, Scouts en Gidsen Vlaanderen, Springzaad, Goodplanet, de Gezinsbond, Infopunt Publieke Ruimte, Multimove – Sport Vlaanderen, Natuurpunt, het Kinderrechtencommissariaat, Bosplus, Vlaams Instituut Gezond leven, Bataljong, Agentschap Natuur en Bos (ANB), Departement Jeugd Cultuur en Media, Uit de Marge, Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG), Klasse, Trage Wegen, het Vlaams Architectuurinstituut, Vereniging Ruimtelijke Planners, Kind en Gezin, Expoo, Moev, de Arteveldehogeschool – RePLAY, Speelmakers, GO! Onderwijs en Jantje Beton