Video

RePLAY @ Wetenschap Uitgedokterd (2)

Omhoog klauteren op de glijbaan eerder dan naar beneden te glijden? Dat moet ook op school kunnen, zegt Barbara Vandorpe (Arteveldehogeschool Gent), zolang de kindjes die willen glijden voorrang krijgen. Zij breekt een lans voor risicovol spelen op school. "Kinderen kunnen zo hun grenzen verleggen en zelf leren omgaan met risico's." 

Bekijk Barbara's filmpje hier!

RePLAY @ Expertisenetwerk Mens en Samenleving

In dit filmpje noemt Helena enkele voorbeelden en voordelen van risicovol spelen. Ze legt kort de 2 RePLAY onderzoeksprojecten uit (RePLAY Toddler en RePLAY 3-6). Je ziet er beelden van risicovol spelen bij kleuters. 

P.S.: je kan dit filmpje ook bekijken via het FRIS Onderzoeksportaal van Vlaanderen is onderzoek. 

RePLAY @ Wetenschap uitgedokterd

Het klinkt misschien vreemd... maar de speelomgeving té veilig maken, houdt ook risico's in voor kinderen. Benieuwd hoe dat precies zit? In dit 2 minuten-filmpje legt Helena het uit!

Je vindt het filmpje ook via deze kanalen:

Kind en Gezin steunt ons!

RePLAY @ VRT journaal

Veerle De Vliegher is verantwoordelijk voor het thema veiligheid binnen Kind en Gezin, en adviescommissielid van ons RePLAY-onderzoek. Ze kon helaas niet aanwezig zijn op ons lanceringsevent op vrijdag 13 september 2019. Daarom liet ze met dit filmpje weten dat Kind en Gezin helemaal achter onze visie staat.

Méér zelfs: afgelopen oktober gaf Helena vorming aan de nieuwe Werkgroep veiligheid van Kind en Gezin. Nu zal Kind en Gezin alle documenten rond veiligheid herwerken om risicovol spelen zijn welverdiende plekje te geven!

Zorg voor een correcte bronvermelding als je deze reportage toont aan anderen.

16/09/19 Het onderzoeksproject RePLAY Toddler van de Arteveldehogeschool is onderwerp van het journaal van 13u op de zender VRT

Aan het woord: nieuwsanker Annelies Van Herck, reporter Kirsten Sokol, onderzoekster Helena Sienaert van de Arteveldehogeschool en kinderbegeleidster Kristien Lievens van groepsopvang De Bubbels, Stad Gent. 

Zorg voor een correcte bronvermelding als je deze reportage toont aan anderen.

RePLAY @ VTM journaal

16/09/19 Het onderzoeksproject RePLAY Toddler van de Arteveldehogeschool is onderwerp van het journaal van 13u (nieuwsanker Elke Pattyn) en 19u (nieuwsanker Stef Wauters) op de zender VTM

Hier aan het woord: nieuwsanker Stef Wauters, reporter Evelyne Boone, onderzoekster Helena Sienaert van de Arteveldehogeschool en kinderbegeleidster Kristien Lievens van groepsopvang De Bubbels, Stad Gent. 

Zorg voor een correcte bronvermelding als je deze reportage toont aan anderen:

Wauters, S. (presentator). (2019, 16 september). VTM Nieuws [Nieuwsrubriek]. DPG Media. Brussel, België: VTM.

RePLAY op een reportage in talkshow Vandaag

16/09/19 Het onderzoeksproject RePLAY Toddler van de Arteveldehogeschool is onderwerp van een reportage over risicovol spelen op de talkshow Vandaag op de zender Eén. 

Aan het woord: reporter Sander Gillis, onderzoekster Helena Sienaert van de Arteveldehogeschool en kinderbegeleidster Hilde Pacque van groepsopvang Het Nachtegaaltje, Stad Gent. 

Zorg voor een correcte bronvermelding als je deze reportage toont aan anderen. Commercieel gebruik is niet toegestaan.

Over ons onderzoeksproject RePLAY Toddler

Lanceringsevent RePLAY toolbox en website

Studenten van de Arteveldehogeschool, opleiding Grafische en Digitale Media, maakten dit filmpje over ons onderzoeksproject RePLAY Toddler. Bedankt Gilles De Craene, Thomas Hayen en Jules Doyen! 

Aan het woord: onderzoekster Helena Sienaert van de Arteveldehogeschool. In beeld: kinderbegeleidsters Matilde De Luca en Hilde Pacque van groepsopvang Het Nachtegaaltje, Stad Gent. 

Zorg voor een correcte bronvermelding als je deze reportage toont aan anderen.

13/09/19 Het onderzoeksproject RePLAY Toddler van de Arteveldehogeschool resulteerde in een toolbox en deze website over risicovol spelen. Beiden werden voorgesteld tijdens het lanceringsevent op (jawel!) vrijdag de 13e... september 2019 in Gent. Hier vind je de aftermovie. Dank aan Tim Vanden Hende en Mireille Augustijn voor de beelden, en aan Tom Ollieuz voor de montage!

Zorg voor een correcte bronvermelding als je deze reportage toont aan anderen.