Aanbod mediatheek Kattenberg speciaal voor leerkrachten

De mediatheek van Arteveldehogeschool zet haar deuren open voor leerkrachten om te grasduinen in de uitgebreide fysieke collectie. Je vindt er (hand)boeken, romans en spelletjes. Wij voorzien daarnaast ook de mogelijkheid om met je team of met je leerlingen aan de slag te gaan in onze mediatheek.

Als je bijvoorbeeld nog niet zeker weet met welke methode je volgend schooljaar verder wil of met welke methode je wil beginnen in de klassen, kan je met je collega’s hier inspiratie opdoen. Wij zorgen telkens voor een actuele collectie van alle handboeken van de Vlaamse uitgeverijen (1ste tot en met 4de middelbaar).

Of misschien wil je het klaslokaal wel eens ruilen voor een mediatheek om de opzoekvaardigheden van de leerlingen te trainen? Om onze werkruimte te ‘boeken’: stuur een mailtje naar mediatheek.kattenberg@arteveldehs.be.

We hebben in de mediatheek ook een groot aantal spellen om bijvoorbeeld wiskunde, taal, teambuilding ... te bevorderen. Laat je inspireren aan de hand van een digitale spelwijzer op www.arteveldehogeschool.be/mediatheken (naast de zoekbalk zie je de knop ‘spelwijzer’). Je kan zoeken op thema, spelvorm, doelgroep, tijd ...

Kom je deze spellen graag eens met een groepje testen? Of krijg je graag wat meer informatie van ons over deze collectie (algemeen of specifiek rond één of meerdere thema’s)? Neem zeker contact op via speelvogels@arteveldehs.be.