Loopbaanbegeleiding

Arteveldehogeschool Loopbaancentrum Zet je in beweging

Arteveldehogeschool is een door de VDAB erkend loopbaancentrum in Gent.


Is loopbaanbegeleiding iets voor jou?

Wat? 

Tijdens de loopbaanbegeleiding gaan we jou begeleiden in het nemen van de juiste stappen in je carrière. 

Waarom? 
 
Wil je ontdekken welke job bij je past
Wil je een goede werk-privé balans
Wil je werkbaar werk waardoor je energie krijgt? 
Wil je een goede match tussen jou en je werkomgeving
Wil je een job in lijn met jouw talenten en sterktes?  
Weet je niet goed waar en hoe je moet beginnen
Wat zou een goede volgende stap in je carrière zijn? 

Doe hier de loopbaanbegeleidingstest van de VDAB.  
 
Misschien is loopbaanbegeleiding dan wel iets voor jou! Bij ons sta je zelf aan het roer van wat je wil uitzoeken. 
 
Voor wie? 
 
Iedereen is welkom. 
 
Wij aanvaarden loopbaancheques. Ga na op de website van de VDAB of je hiervoor in aanmerking komt. Per zes jaar heb je recht op twee loopbaancheques van telkens 40€: de eerste voor vier uur, de tweede voor drie uur loopbaanbegeleiding. 
Ook wanneer je geen recht hebt op loopbaancheques kan je bij ons terecht. Dan gelden andere tarieven: 60€/uur, met minstens een traject van vier uur. Contacteer ons voor meer informatie. 


Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding bij het Arteveldehogeschool loopbaancentrum

Tijdens jouw traject gaan we met respect voor jouw talenten en op het ritme van jouw beweging op zoek naar vitamines voor een zinvolle loopbaan. Het resultaat van jouw traject is dat je een eigen koers binnen je loopbaan weet te kiezen en te realiseren en daarbij rekening houdt met je eigen sterktes, zwaktes, interesses, aard en ambities.

In ons klein, maar professioneel loopbaancentrum staan eigenheid, beweging, inspiratie, ontdekken en uitdaging centraal. 

Tijdens onze gesprekken gebruiken we een rijk arsenaal aan actieve oefeningen, tests en opdrachten. Er wordt geen vast recept gebruikt, wel een menukaart waaruit gekozen wordt afhankelijk van jouw loopbaanvraag. We vertrekken steeds vanuit wat er werkt, wat je kracht en energie geeft.

Enkele reacties:
“Niet alles moet ineens gebeuren, in kleinere stappen leren werken. Tegelijk ook positief blijven denken i.p.v. te doemdenken en ervoor durven gaan.”

 “Ik zou de begeleiding zeker aanraden indien iemand niet weet waar zijn talenten/capaciteiten liggen en niet weet hoe verder in zijn carrière.”

 “Ik had een grote twijfel welke weg ik zou uitgaan. Zonder de begeleiding twijfel ik of ik de stap zou durven zetten naar de opleiding om in de toekomst zelfstandig te beginnen.” 


Wie zijn onze loopbaancoaches?

Onze gecertificeerde en ervaren loopbaancoaches Eva Booms en Lobke Dedrie staan voor jou klaar! 

Wij stellen jouw ontwikkeling, groei en zelfsturing voorop. Ons ultieme doel is dat jij een eigen koers binnen je loopbaan kiest en kan realiseren. Jij staat aan het roer, wij zijn de facilitator.

Loopbaanbegeleiding bij het Arteveldehogeschool loopbaancentrum

Eva Booms: "Ik heb Communicatiemanagement gestudeerd in Nederland en ben door mijn stage in Gent terecht gekomen. Ondertussen werk ik 15 jaar op de dienst Studieadvies van Arteveldehogeschool. Daar begeleid ik studenten en oud-studenten in hun (onderwijs)loopbaan, van eerste studiekeuze tot en met de overgang naar de arbeidsmarkt en de jaren daarna. Ik doe wat ik doe omdat ik geboeid ben door het verhaal achter iedere persoon. Iedereen is uniek en ik ben ervan overtuigd dat je (uiteindelijk) terecht komt daar waar je goed in bent en wat je graag doet. Weten wat je waarden zijn is daarbij heel bepalend. Samen zoeken we dat uit op een betrokken manier. Je hebt aan mij een warme en betrouwbare coach!”

Lobke Dedrie: “Als bedrijfspsychologe koos ik ruim 16 jaar geleden bewust voor het hoger onderwijs. Jonge mensen inspireren, motiveren en leren zijn immers mijn passies. Doorheen mijn loopbaan ontwikkelde ik mijn coachingsvaardigheden verder door opleidingen en door honderden (onderwijs)loopbaangesprekken. Loopbaancoaching is mij dan ook op het lijf geschreven. Ik ben gefascineerd door de unieke sterke punten die iedereen heeft. Het fascineert mij om samen met mensen op zoek te gaan naar hun drijfveren en hoe die zuurstof kunnen geven in hun leven en werk. Het geeft mij plezier om het beste in hen naar boven te halen. Als coach geloof ik sterk in het effect van bewegen tijdens de coachingssessies, in binnen- of buitenlucht.”


Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

Maak een afspraak voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek! We verkennen jouw loopbaanvraag tijdens deze persoonlijke intake. 

Ben je overtuigd van onze aanpak en wil je met ons in zee? Maak dan jouw eerste afspraak

Dit alles kan telefonisch (09 234 90 30) of via e-mail.

We gaan dan op zoek naar het antwoord op jouw loopbaanvraag in drie sessies.