Werkplekleren - Business en Management

Maak van je bedrijf een kweekvijver van talent en ga aan de slag met een werkplekstudent uit de graduaten Accounting Administration of Marketing- en Communicatiesupport.

Sterk met cijfers. Nauwkeurigheid is zijn kracht. En boekhouden is dus zijn favoriete vak. BTW, vennootschapsbelasting, financiële analyse: makkelijk is het niet, maar hij voelt zich als een vis in het water in deze context en hij wil zijn kennis zowel in de praktijk als op school uitbouwen.


Jonas - 27 - volgt het graduaat Accounting Administration

Teamspeler Erika staat te popelen om beurzen, events en campagnes op te zetten. Ook online. Ze beseft dat een efficiënt gebruik van (sociale) media die initiatieven maken of kraken. Ze kan niet wachten om haar skills aan te scherpen aan de zijde van pro’s.

 

Erika - 21 - volgt het graduaat Marketing- en Communicatiesupport

Studenten als deze gaan tot twee jaar aan de slag bij jouw organisatie, verspreid over een aantal blokken van enkele weken. In die tijd bieden zij ondersteuning als extra personeelslid. Iemand binnen jouw organisatie wordt aangesteld als werkplekmentor. Hij/zij is het aanspreekpunt voor onze studenten en zorgt voor een interessante leerervaring en gepaste begeleiding in tandem met onze werkplekcoaches en docenten van Arteveldehogeschool. 

 

Hoe ontstaat match tussen werkplek en student?

Eerst en vooral registreert een werkplek zich in de database. Die is altijd zichtbaar voor de studenten waardoor ze kunnen solliciteren. Sollicitatietrainen in de lessen, begeleiding van de werkplekcoach, speeddates, ... ondersteunen de student en vormen de basis voor een checklist. Dit is dan weer een houvast voor de ideale match tussen de werkplek en student.

 

Wat vragen we van jou?

Graduaten zijn jobgerichte opleidingen. Onze studenten moeten de kans krijgen om zich professioneel te ontwikkelen op hun werkplek. Wij zijn dus op zoek naar organisaties die de volgende troeven bieden:

  • De organisatie is bereid zich open te stellen en studenten de kans te geven om zich in te werken en bij te leren.
  • Begeleiding van de studenten op de werkvloer is cruciaal. Op de werkplek is er dus iemand die tijd heeft om
    de student te coachen en daarna ook te evalueren. Die coach dient ook als het centrale aanspreekpunt voor zowel de opleiding als de student.


Bouw mee aan de graduaten

Is uw organisatie bereid om studenten van Accounting Administration of Marketing- en Communicatiesupport te ontvangen? Bied jij onze studenten een uitdagende en leerrijke werkplek? Heb je vragen of suggesties? Een adres: kristof.punie@arteveldehs.be

 

Ik meld mijn bedrijf aan als werkplek